18 Kasım 2023 Cumartesi

AMPUL PARTİSİ İLK KEZ BİR İŞE YARADI

 

Evet sonunda AKP'nin yani Tayyip'in işe yaradığı bir şey oldu: Memleketteki  agnostik, deist, ateist sayısı iki katına çıktı. 😁😀😀😆😆 Sanırım bunda Tayyip'in  kankası üçkağıtçı Fethullah Gülen yani Fettoş'un da büyük payı var. 

Duamı ediyorum, duyan olur ya da olmaz bilmiyorum. O kadar. Allah ile arama  üçüncü kişileri, şeyhleri, şıhları, tarikatları, tarikatçıları asla sokmuyorum. Hepsi Yallah! Arabistan'a! 


22 yorum:

  1. Merhabalar.

    Müslümanların mukaddes kitabı Kur'anı Kerim, Cenab-ı Peygambere vahy yoluyla nazil olmuştur.

    Şimdi İmam-Htaip Lisesinde okuyan bu öğrenciler Cenab-ı Peygambere inanmıyorlarsa; Cenab-ı Paygambere vahy yoluyla nazil olan Kur'anı Kerim'e de inanmamış oluyorlar. Çünkü Kur'an, Allah tarfından resulü olan Hz. Muhammed'e vahy yoluyla indirilmiştir. Kur'an bir başka şekilde ve Cenab-ı Peygamberden başka birine vahy yoluyla nazil olmamıştır.

    Cenab-ı Hakk prensip olarak insanlarla ancak vahy yoluyla veya perde arkasından vayahutta bir elçi vasıtasıyla konuşmuştur.

    Hal böyle olunca, söz konusu İmam-Hatip Liasesi öğrencieri Cenab-ı Peygambere inanmamakla birlikte Allah Teala tarafından Hz. Muhammed'e vahy yoluyla ulaştırılan Kur'an'a da iananmamış olurlar.
    Hz. Muhammed'e inanmıyorum, ama Kur'an'a inanıyorum diyemezler.

    Her geçen gün sizin de buyurduğunuz gibi ampül sayesinde Müslümanların İslam dinine olan güven ve imanları zayıflamaktadır. Bunun en çarpıcı örneği videosunu paylaştığınız hocanın beyanıdır.

    1977-1989 yılları arasında ben, Kaman İmam-Hatip Lisesinin memuruydum. Okulun her türlü idari ve muhasebe işlerini ben yürürtürdüm. O yıllarda böyle bir duruma asla şahit olmadım. Mezun olan talebelerimizin bir kısmı imam-hatip oldu, bir kısmı yüksek tahsil yaparak değişik branşlarda kamuda görev aldılar.

    Şimdi şu yaşananlara bakıldığı zaman, bu durumun müsebbibi olsa olsa iktidardaki ampül partisidir. Kimse bunun aksini iddia edip savunamaz. Ak parti iktidara gelene kadar din ve devlet işleri kendi daireleri içinde ne güzel yolunda gitmekle birlikte videodaki hocanın beyanına benzer bir beyan da hiç duymamıştık.

    Halkımız inşAllah kafasını kumdan çıkarır ve etrafına bakmakla birlikte kendisi için çalan çanın sesini duyar da kendine gelir.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      1980'li yıllarda bilgisayar, internet dolayısıyla sosyal medya yoktu, tabii AKP ve 12 Milyonluk lüks araçlarda gezen tarikatlar da göze batmıyordu. AKP'li milletvekilleri 5, 6 yerden maaş almaya başlayınca, 7 sülalelerini zengin edince, türlü rezillikleri din maskesi altında yapınca ve internette insanlar dinle ilgili sorgulamalara başlayınca her şey değişti. Psikoloji okuyan, tıp okuyan, psikiyatri okuyan öğrenciler ruh ve sinir yani akıl hastanelerinde staj görürler, o stajlar sırasında yatan hastaların çoğunun kendini peygamber hissettiğini, Allah ile konuştuğunu iddia ettiklerini görünce tabii ki, dinler, peygamberler hakkında sorular sormaya başladılar.

      Ayrıntılı yorumunuza çok teşekkür ediyorum.
      Siz de sağlıcakla kalın.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  2. mizahçı oldun sen iyicenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden de öyleydim ara vermiştim. Fabrika ayarlarıma döndüm :)

      Sil
    2. Yorumun için teşekkür etmeyi unutmuşum teşekkürler:)

      Sil
  3. Peygamberlik başka mevzu da, birçok eski din alimi nerdeyse deizmden bahsediyor, Allah düzeni ve kurallarını kurdu bıraktı çünkü. O kurallara uymazsan, misal, uçuruma bile bile sürersen, yerçekimi seni toz eder:) Allah beni kurtarır ben uçurumdan atlarım diye bir şey yok yani...Olay bundan ibaret.
    Ben de senin gibi düşünüyorum, yobaz dogmalardan en çok internet sayesinde insanlar kurtulup sormaya başlayacaklar, başladılar. Keşke daha derinden düşünerek bilinçlenenler çoğalsa. Çünkü çoğu zaman ergenler düşünmeden, sadece gördükleri başka yaşamlar üzerinden de itiraz edebiliyorlar şimdi yaşadıklarına. Bu da bir şeydir ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile, okul çok önemli. Aile yobazsa çocuk peçe takmazsa yanacağına inanarak büyüyor, okuldaki din öğretmenleri keza çok önemli. Belki ben de peçe takılmazsa, baş örtülmezse cehennem'de yanacağımı aşılayan bir anne, babayla büyüseydim, öyle yetişseydim şu anda belki IŞID'e veya Hizbullah'a katılmıştım, belki canlı bomba yapmışlardı o kadar kurnazca beyin yıkıyorlar ki...
      Çok teşekkür ediyorum yorumun için.

      Sil
  4. Bi an şaşkınlık yaşadım ne işe yaramış olabilirler diye. Yazıyı okuyunca da güldüm. Ahaha tek yaradıkları iş bu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))galiba öyle :))))çok teşekkürler yorum için

      Sil
  5. Zaten araya kimseyi sokmaya gerek yok bunlar hep sembolik şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Deryacığım. Teşekkürler yorum için:)

      Sil
  6. E nihayet dile getirmeye başladılar. Bir de neden oluyormuş, onu da desinler bakalım. Akıl var, izan var, üçüncü bir kişiye ne gerek var...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IQ'sü 90'ın üstünde olan insanlar bakireyken çocuk doğurma, mağaradayken Allah ile konuşmaya filan inanmıyor. Hele ki akıl hastaneleri Allah ile konuştuğunu iddia eden ve kendi söylediğine kendi de inanan şizofreni hastalarıyla doluyken. Belli ki, din dediğimiz şey çok yaygın bir tür ruhsal hastalık. Evet, dua etmek için hatta insanı rahatlatıyorsa secde edip bir yaratıcıya namaz kılmak için üçüncü kişiye, aracıya, acentaya gerek yok.:) Çok teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  7. Merhabalar.
    Ne oldu, videoyu yayından kaldırmışlar değil mi? Aslında bu tür veideoların kayıtlarını kendi video hesabımıza indirip, oradan paylaşacağız ki, aslı internetten kaldırılsa bile sayfalarımızdaki video gösterime devam edecek.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Aa, bende açılıyor o yüzden şaşırdım.
      Acaba sadece benim sayfamda mı açılıyor? Eğer öyleyse yayını sileyim kullanılmayan video olunca anlamsız olur.
      Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.
      Selamlar, saygılar

      Sil
    2. Merhabalar.
      Daha sonra kontrol etmek amaçlı sayfanıza geldiğim de videonun çalıştığını gördüm. Ancak, ben internette aynı videonun daha net ve gürültüsüz çalışanını gördüm. Sizin video biterken bir gürültü çıkarıyor ve arkasından tiktok logosu çıkıyor. Demek ki sizin paylaştığınız video tiktok kaynaklı.

      Bu aralar hiç yazı yazmıyorsunuz? Yaza yaza ben de usandım dediğinizi de duyar gibi oluyorum ve haklısınız diyorum, çünkü al benden de o kadar...

      Videodaki hoca efendiye de helal olsun, olayı sümen altı etmemiş, vaazında bu konuyu konuşarak cemaati ile paylaşmış. Bu videoyu görüp de hoca efendiye kızanlarda olmuştur, neden bu konuyu ulu orta her yerde cemaatle paylaştın diye. Çünkü iktidarın hiç beklemediği bir konu ve bu konunun öyle her yerde yayılmasını ve duyulmasını da istemezler. Bu durum onlarıb hanesine eksi puan olarak yazılır.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Merhabalar.
      Video paylaşımınızdaki "Turan Dursun"u tanıyor musunuz?
      Turan Dursun (1934 - 4 Eylül 1990), Türk yazar, din eleştirmeni, eski imam ve müftü. İbnü'r Ravendi'nin takipçilerindendir. Yapmış olduğu araştırmalarında İslam'ı ve peygamberi Muhammed'i eleştirmiştir. Monoteistik dinler tarihi eğitimi görmüştür. Daha sonra 1966 yılında TRT'de işe başlamış ve 10 sene boyunca dini içerikli programlar yapmıştır. Emekli olduktan sonra, 1989 yılında, 2000'e Doğru dergisinde haftalık yazılar yazmaya başlamıştır. İslâm dinini açıkça eleştirdiği için köktendinci İslamcılar tarafından ölümle tehdit edilmiştir. 4 Eylül 1990'da evinin önünde faili meçhul bir suikast sonucu öldürülmüştür.

      Şu anda Turan Dursun ödülü alan Arif Tekin isimli bir yazarın "Bilinmeyen Yönleri İle Kur'an" adlı bir eserini inceliyorum. Kitabın gidişatı şimdilik Kur'an'ın Allah tarafından gönderilmediğini ve peygamber tarafından yazıldığını iddia ediyor.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    4. Merhaba Recep Bey,
      Valla yazıyorum yazıyorum ama bilemiyorum işe yarıyor mu? Yani birkaç kişi uyanıyor mudur acaba derin güzellik uykularından benim yazılarımla? Videoyu Twitter'dan kopyalamıştım, çalışmasına sevindim yoksa silecektim bu paylaşımımı.
      Turan Dursun 'u çok tanımıyorum, kitaplarını okumadım ama zavallıyı dinleri ve İslam dinini eleştirdiği için öldürdüklerini okumuştum. Yazık olmuş. Hoşgörü dini ya İslam:))))yalnız bu paylaşımdaki Turan Dursun tabii ki, takma isim, sahte yani, kullanıcı olarak rahmetlinin ismini almış. Herkes internette gerçek ismini soyadını yazamıyor; İslam hoşgörü dini olduğu için çekiniyorlar :))

      Ben zaten hiçbir dine inanmadığımdan şaşırmadım:))) 4 kadınla evlenin yazan yaratıcı değil, canı 4 kadınla evlenmek isteyen bir erkektir olsa olsa. Nasıl da kurnazlık:))
      Çok teşekkürler iki yorumunuz için.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
    5. Merhabalar.
      İktidarın ve dincilerin aleyhine yapılan paylaşımlar okunuyorsa da asla yorum yazılmıyor. Yorum yazılmayan paylaşımların da okunup okunmadığını bilemezsiniz. Ancak, benim sayfalarımda bulunan HISTATS.COM isminde, sayfa internet bağlantı ve takipçilerini gösteren bir proğram kullanıyorum. Günlük takip raporunu istatistiki açıdan takip edebiliyorsunuz. Bu proğramı görmek için benim blog sayfalarımın en altında logosu var, tıklayınca sizi gezinti ve tıklama analiz sayfasına ulaştırıyor. Dilerseniz siz de bu proğramı sayfanıza ekleyebilirsiniz. Paylaşımlarınızın okunup okunmadığını bu proğramla görebilirsiniz. Yani çok da önemli bir şey değil, ama eğer arzu ve merak ederseniz diye bahsettim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    6. Merhaba Recep Bey,
      A, evet, yorum yapmaya korkuyorlar. "Şimdi Silivri soğuktur" diye bir atasözü bile ürettik. Korkmadan yorum yapan bir siz varsınız, bir de birkaç arkadaşım.

      Korkanlara bir şey demiyorum ya, korkabilirler ki, benim kıytırık bloğumun Tayyip veya Tayyipgillerin pek umurunda olacağını, onları korkutacağını sanmıyorum. Hani şöyle milyonlarca kişi takip eder de, o zaman korkarlar. .))))))öyle bir durumum yok, o yüzden de korkmasınlar, Silivri'ye gidelecek olunsaydı benim yazılarımla, ilk önce ben giderdim. Hahahaha:))))

      İstatistik sayfası için teşekkürler. Gerçi ben de görüyorum kimler gelmiş, kimler bakmış diye. Tanıdığım blogların linklerini görüyorum. Hangi ülke filan da var artık doğru yolan Endonezya filan var. Umarım Endonezya'dan okuyanlar sayemde tüm dinlerin bir akıl hastalığı olduğunu anlarlar zira berbat bir ülke...şeriatçı kaynıyor.
      Yorumunuza teşekkür ediyorum
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  8. Merhabalar.
    Bir ara ya sizin sayfanızda, ya da yine internette söz konusu videonun çalışmadığını gördükten sonra, daha önce indirdiğim videoyu tekrar ben de yayınlamıştım. Ama gördüm ki sizin sayfanızdaki video çalışıyor. Bu ziyaretim de o yüzdendi, çalışıp çalışmadığını tekrar kontrol etmek amaçlıydı. Bir taşla iki kuş vurmak anlamında hem sayfanızı ziyaret etmiş oldum, hem de yorum yazmış oldum.

    Paylaşımın yorumlar bölümüne tekrar baktığım da karşılıklı ikimizin dışında yazılmış başka bir yorum göremedim. Bloggerler bu tür paylaşımları okuyor olsalar bile yorum yazmaktan imtina ediyorlar.
    Kendileri bilir. Biz burada kendiliğimizden uydurma, yalan yanlış haberlere yer vermiyoruz. Olmuş olayları dile getiriyoruz. Biz olumlu konulara da yer veriyoruz, olumsuz konulara da yer veriyoruz. Blog sayfanızı bıraktığınıza hem seviniyor, hem de üzülüyorum. Nedenini burada tekrarlama gerek yok, siz biliyorsunuz zaten.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Abi,
      İyi yapmışsınız, ben de yorumunuzu görüp memnun oldum.
      Evet maalesef korkuyorlar yorum yapmaya, bunu anlıyorum, elimden bir şey gelmiyor.
      Evet, haklısınız, olmuş olaylara yer veriyoruz, link gösteriyoruz, video ile ispat ediyoruz. Kafamdan uydurmuyorum ya.

      Üzülmeyin Recep Abi, en azından yorumlarda yine iletişim kurmuş oluyoruz. Çok teşekkür ediyorum, blog yazılarıma en çok yorum yapan sizsiniz. Eksik olmayın.
      Siz de sağlıcakla kalın, selamlar, saygılar.

      Sil