26 Eylül 2016 Pazartesi

BU KONUDA ÖNCEKİ YAZIMA GELEN YORUMLAR

Sevgili ve değerli arkadaşlar, yazılarımı düzenlerken bir karışıklık yaptım, 'sorun erkeğin kafasında' yazımı yanlışlıkla sildim sandım, aylar sonra yeniden yazdım. Sonra bunak ben bir de baktım ilk yazdığım silinmemiş. Bu sefer aynı yazıdan iki tane oldu! Birini kaldırdım ama kaldırırken ilk yazdığıma bıraktığınız değerli yorumlarınızın silinmemesi için onları bıraktım.


60 yorum:

  1. Dilerim kadınlar hak ettiği yaşam standartlarına erişir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu diliyorum. Kadınların yaşam standartı yükselirse çocukları, toplum da yükselir.

      Sil
  2. Aklımdan geçenleri bir bir yazmışsın eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklın yolu birdir Handan'cığım, çoğumuz aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri merak ediyoruz. Senin de okuyan gözlerine sağlık.

      Sil
  3. Bravo Müjde ellerine, bunca emeğine sağlık.Kadınların yeryüzünde uğradıkları haksızlıklar için daha sayfalar dolusu yazsan yine az gelecektir.Ama kadınların eziyet derecesinde maruz kaldığı davranışlar, hatta taşlayarak öldürmelere varan sonuçlar da hep müslüman ülkelerde olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Tek sorunsa, sorgulama yeteneği olmadan yobaz hacı hoca takımına inanmış olmalarından kaynaklanıyor.Yoksa dinin gerekleri, aklını kullanabilen insanların, sadece akıl ve yürekleriyle bulabilecekleriyle aynı.Dinde de akılda da kendine ve bir başkasına asla zarar vermemenin öncelikli olduğu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol arkadaşım, senin de okuyan gözlerine sağlık.
      Dediğin gibi sayfalar az kalır, her gün gazetelerde, sosyal medyada, tv haberlerde kadınlarla ilgili korkunç haberler okuyoruz. Ama hala sorunu kadına yüklüyorlar bu kolaylarına geliyor kendi kabahatlerini, kendi sapık güdülerini görmek istemiyorlar. Din ve akıl ile ilgili yazdığının altına imzamı atıyorum.

      Sil
  4. Çok yakışıklısın kaybol:) dur çok güzelsin bir tadına bakayım ne pis şey bu erkekler ya :( tamam tamam hemen parlaması okuyan erkekler hepsi değil yüzde doksanı.

    YanıtlaSil
  5. Bir grup var bu dünya nerede nasıl yetiştirildiklerini bilemediğim.....bunlar güzel olan herşeye karşı Müjde'm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sapık tipler yetiştiriyor diye düşünüyorum Sertaç'ım, hani en yukarıda adam demiş ya, evden çıktın şöyle böyle işte o adam gibiler kızlarının, oğullarının da beynini yıkıyorlar. Zincirleme devam ediyor:(

      Sil
  6. ellerine sağlık canım benim. şu yakışıklı erkeklerin ülke dışına çıkarıldığını okuduğum daamnınnn adamlar kadınlardan sonra bunlara başladı diye geçirdim içimden :)) iyi olmuş kurtulmuş çocuklar. bazı videolar var pis arapların eğlence geceleri ortalıkda kadın yok ama tesettürlü kıvıran çok :)) anlamışsındır:) hala kendini erkek sanan sağık bir millet işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o olay çok iyi oldu Hatice'm, çünkü bu sapıkların sorununun kadın olmadığı anlaşıldı. Ve tesettür emrinin neden yakışıklı erkekleri de kapsamadığı sorusu kabak gibi ortaya çıktı. (Tanrı, yüce bir varlık olması hasebiyle bunu gözden kaçırmış da olamaz)
      Evet haklısın o tür eğlenceler çok özellikle %99 Müslüman Afganistan'da yapıyorlar yıllar önce yazmıştım. Pislik bir geleneklei var 'Bascha bazi' diye, genç, güzel delikanlılara etek giydiriyorlar filan sonu seks gülesi, sübyancılık..

      Sil
  7. Geçenlerde virine yorumda yazmıştım,kimdi hatırlamıyorum,kendi inançlarının garantisini kadınları kapatarak elde etmek istiyorlar diye.Tas tamam aynı düşüncedeyiz Müjdeciğim.Sen günaha firmeyeceksin diye ben kendimi kısıtlayacağım,oh ne ala inanç sistemi.Madem inanıyorsun,haramdan kaçmayı bilecek o gözler.Ayrıca madem kapanmakla iş bitiyordu ,bu kadar taciz,tecavüz nedir.Kuran'ı kafalarına göre eğip vüküp yeni bir din yarattılar.Bizim kuğunun yalnızlık yazısında yorumlarda yazışıyoruz bir iki gündür,oraya bir bak istersen,benzer yorumlarda bulunmuşuz.Ben de seninle aynı fikirdeyim,kitapta yazanlarla uygulananlar aynı değil.Bunlar kendi adetlerini din diye yutturmaya çalışıyorlar.Khaled Huseyni-Bin Muhteşem Güneş,Naval el Saddavi -Sıfır Noktasındaki Kadın,Sarah Aziz-Artk Sizin Dünyanızda Yaşamıyorum ,bu kitaplarda örtülü Müslüman kadınların yaşadığı eziyetleri bir okusun insanlar.Benzer konuda sürüyle kitap var da aklıma bunlar geldi.Bu kadınlar erkelerin istediği gibi örtünmüşlerdi ama yine de eziyet görmekten kurtulamadılar.Demek ki sorun örtü değil,kadın olmak.Demek ki sorun,dindar olduğunu iddia eden sapıklarla bir arada yaşamak.Sen yazarken nasıl öfkelendiysen,ben de şu anda acayip öfkeliyim Müjde.Yani sineğe bile kıyamam,öldürmem,bu tipleri verseler sanki öldürebilşrmişim gibi hissadiyorum,o kadar yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bakarım o yorumlara Sevda'cığım zaten gelecektim de bu yazı için araştırma yaparken vakit bulamadım. Zaten kitapta da aklını kullan diyor, ey akıl sahipleri diyor. İslam kadına değer verir derler ama biz gözlerimizle görüyoruz İslam ülkelerini. Bir tane Arap prensesi çıkmış tesettürü atmış batılı gibi giyiniyor onlar bile aklediyorlar. Öfkelenmeyecek gibi değil ki, Sevda'cığım milyonlarca İslam ülkesinde bu çile çekiliyor.

      Sil
  8. bunu bende çokkk düşündüm ama mantıklı cevabı bulamadım kendimce...
    Aramızda bunlar... Misal benim ''ABİM'' evet aynı anne babadan olma abim . Ben pantolon tişört giyiyorum diye çok dayak yedim ondan.Şimdi evliyim ve eşim kızmıyor o yüzden o da bişey diyemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Allah, Kerime'ciğim çok kötü bir şey bu, maalesef oluyor:( iyi ki evlenip kurtulmuşsun.

      Sil
  9. Şu kadınlardan ellerini bir çeksinler artık. bu tip sapık erkekler gerçekten nasıl yetiştriliyorlar ve o hale geliyorlar >.<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En bol İslam ülkelerinde yetişiyorlar, Hristiyan, Yahudi gerçi farketmiyor sapık sapık da. İslam ülkesi olunca "Kitap kapanın demiş" diyerek daha bir yükleniyorlar. Kadını taşla öldürmek filan niye hep İslam ülkelerinde?

      Sil
  10. Müjde Abla, örneklendirerek ne güzel anlatmışsın. Hadi bunu A-101'de tesettürlü bir kadını taciz eden (az evvel videoda izledim) sapık herife anlat. Durum çul çaputla ilgili değil, tamamen beyinde. Öldüğünde hurilerle yatacağını zanneden bir dangalaktan ne beklersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çul çaputla ilgisi yok, olsaydı 5 yaşındaki bebeğe tecavüz etmez sadece yetişkinlere tecavüz ederlerdi. Tesettürün tacize engel olmadığı kabak gibi ortada.

      Sil
  11. Sinirden çenem kilitlendi!
    Hayvanoğluhayvanlar!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye hayvanlar böyle yapmaz arkadaşım, bunlar daha beter. :(

      Sil
  12. AH Müjde Hanım, ne kadar emek vermiş ve ne kadar doğru yazmışsınız. Ben bu durumu uçkur sorunu olarak görüyorum. Yaradılışlarındaki "fazlalıklarını" o kadar mukaddes görüyorlar ki, beyinleriyle değil, oralarıyla hareket ettikleri için, kadın, erkek, çocuk, bebek farketmiyor. Allah ıslah eylesin. Ayrıca kadınların örtünmesi evet dinde var, inkar edemeyiz ama sizin dediğiniz gibi, islamın 5 şartından, kul hakkına girmemekten vb. sonra geliyor. Yani öldükten sonra ilk sorulacak neden kapalı değilsin değilmiş ki. Bunu tüm ilahiyat hocaları söylüyor. Tabi bunu oraları ile hareket edenler nereden anlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım, evet haklısınız uçkur sorunu bu. Erkek, çocuk, bebek farketmiyor hatta zavallı kediler, köpekler, ördek, at, eşek son olarak damacana! Hayır tesettürle bu sorun ortadan kalksaydı damacanayı da kapatırdık :)

      Sil
  13. Müjdecim; içimden geçenleri ne güzel dile getirmişsin.Her zaman inandığım gerçek; Rabbim bizlere akıl vermiş.Kötü niyetli olduktan sonra, kapanmakta açılmakta kurtarıcı değil bence. Emwğine sağlık can dostum. Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu'cuğum hepimiz- tüm kadınlar demek ki, aynı şeyleri içimizden geçiriyoruz, aklın yolu birdir.Haklısın akıl vermiş ki, soralım, düşünelim, analiz edelim. Mantığımızın süzgecinden geçirelim. Senin de okuyan gözlerine sağlık canım. Çok teşekkürler.

      Sil
  14. Maalesef yazılanlar gerçekler. Bu olayların yaşandığı ülkelerin rejimlerine bakmak lazım.
    Hangisi demokrasi ile yönetiliyor?
    İnsan haklarına verilen önem ne durumda?
    Vahhabiliğin olduğu Arabistan'da görev yapan öğretmenlerden
    Zekiye Yüksel'in "Şeriat Ülkesinde kadın Olmak" kitabını okumak bir fikir sahibi olmak için yeterli.
    Kadına bakış ülkemizde de ne yazık ki son zamanlarda yaşanan olaylarda da görüldüğü gibi istenmeyen davranışlar şeklinde zuhur etmeye başladı.
    Kadın ve kızlarımız kapanmak zorunda değil.
    Bu ülkede demokrasi var.
    Zorla kapanmaya zorlanırsa, tacizler devam ederse bu hiç de doğru bir yaklaşım olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Hüseyin hocam. Söylediğiniz kitabı henüz okumadım ama ilk fırsatta alacağım, her kadının okuması gereken bir kitap olduğu kesin. Ve dediğiniz gibi bizde de başladı. "Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapar"diyenler çıktı. Kapanmak zorunda değiller demişsiniz ya, bence de değiller ama bunu bir şerait ülkesinde söylesek Kuran'a, Allah'a hakaret etti diye hemen kellemiz gider. ! Ülkemizdeki demokrasi de topal, kör topal bir demokrasi, yargı bağımsız değil...:( biliyorsunuz zaten..

      Sil
  15. Güzel yürekli arkadaşım emek vermişsin ne güzel araştırıp bizlere yazmışsın Rabbim razı olsun.Öncelikle Müslüman bir ülkede müslüman anne ve babadan müslüman olarak doğdum müslüman olarak yaşıyorum çok şükür bin şükür olsun.Ve Rabbim müslüman olarak son nefesimi vermeyi nasip etsin.Dinimiz o kadar güzel ki o kadar anlayış dolu bir din ki ama maalesef biz müslümanların çoğu dinimize Kuranı Kerime uygun yaşamıyoruz çoğumuz işimize geldiği gibi hareket ediyor ve buna da bir kulp buluyor saçma sapan.Ve en büyük şikayetim de neden müslümanların çoğu temiz kalpli değiller neden sapkınlık içindeler ve bunun farkında dahi değiller.Rabbim bizi beni ve en çokta kararmış kalplileri ıslah etsin diyorum sevgilerimi bırakıyorum canım arkadaşım kalemine yüreğine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Macide'ciğim senin de okuyan gözlerine, güzel yüreğine sağlık. Evet ben de senin dediğin bu kulp bulma olayına dikkat çekmek istedim. Yazdığım gibi adamlar apaçık ayetle haram olan faiz konusuna bin kulp buluyorlar. Ama bir ilahiyat fakültesi mezunu profesör tesettür ayetine farklı yorum getirince "Yok olmaz" diyorlar. E kendilerine her şey mübah! Alnı secdeye değiyor denilenler darbe yaptı. Demek ki, Macide'ciğim dinle insanlık farklı şeyler. İnsan insan olmayınca ne dinden olursa olsun yetmiyor. Çok teşekkürler. Bil mukabele.

      Sil
  16. Ben de böyle düşünüyorum artık.

    YanıtlaSil
  17. Emeğine sağlık... Bu kadınların çektiği çile ne zaman bitecek:( Yazıklar olsun... Fotoları, hikayeleri gördükçe içim kanadı resmen... Zihniyet değişmedikçe, kadının kapanması ne işe yarar... Hayvanlar, bebekler, çocuklar da mı kapansın... Bu ne iğrençlik aklım almıyor... Eğitimsizlik, sapkınlık... Ne diyeceğimi bilemedim artık:( Cehaletin en büyük korkusu kadın! Kadın eğitilirse, çocuklarını eğitir! İşte gerçek sorun bu! Virginia Woolf'un 'kendine ait bir oda' kitabını okudum en son. Çok etkilendim. Kadınların baskılanması üzerineydi. Konuyla çok alakası olmasa da kadınlar için yazılmış güzel bir kitap. Kadınlara okuyun, eğitilin, yazın diyor... Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de okuyan gözlerine sağlık Bahar'cım, aslında yüzlerce böyle haber var özellikle sırf Afganistan kendini yakan kadınlarla ilgili koca bir kitap yazılır. Bunlar hem cahil, hem sapık zaten suçlular genelde cahil olurlar, o yüzden okuyanlara düşmanlar. Mutlaka okurum o kitabı çok teşekkürler haber verdiğin için. Benden de sevgiler...

      Sil
  18. Mesele kadın meselesi değil ki Müjde'cim. Mesele zihniyet meselesi. Mesele insan olup olamama meselesi. Bugün Aytül'ede yazdım annesinin diz kapağından korkan hocaya mı yoksa tekme atmasaydın da mırıldansaydın diyen bu ülkenin Başbakanına mı kızalım. Şu anda CNN Türk'teki Tarafsız Bölgeyi izliyorum ve akıl tutulması yaşayan insanların bizlerin zekalarıyla dalga geçmelerini hazmedemiyorum. Artık nefes alamıyorum. Yazını sonuna kadar her satırını eksiksiz okudum. Aslında sen söylenebilecek her şeyi fazlasıyla söylemişsin. Çok güzel bir yazı olmuş ellerine yüreğine sağlık. Paylaşımın için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Zehra'cım katılıyorum tüm kalbimle. Bir evlat normal akıl ve normal zeka, normal ahlaklıysa anasının romatizmalı dizine romatizma merhemi sürer hatta kimsesi yoksa kız evladı yoksa yatalak anasının altını yıkar da yine aklına sapıklık gelmez. Bunlar normal değiller. Senin de okuyan gözlerine sağlık canım, sağol, sevgilerimle...

      Sil
  19. Sorun aslında;kimilerine göre,Kuranda yazılan insan olmanın gereklilği,

    o kadar zor ki...!

    ÖRT ki ? yapmadıklarımızı kimse görmesin...
    Örtüyor üstünü kimse görmesin...
    Örtü ne kadar büyük olursa o kadar,yapılan pislikleri kimse göremez diye mi düşünüyorlar acaba...
    Bazıları bunlarla uğraşırken,biz işimize bakalım...
    Zor tabii nefsine hakim olmak her konuda herkesin harcı değil...
    Gerçek dindar-inanmış saf örtünen-inancına göre giyinen,kendi iradesi ile karar veren,hangi din ve inanış olursa olsun onlara değil sözüm...

    Düşünürken yorulan tembel insan oluncada,sorgulamayı bırak,onu bile bilmezler yer-içer-güdüleri ile yaşarlar,
    Çevreyede zarar-insanlığada zarar-Allah'a da zarar akıllarada,zarar.
    Yine çok emek verip,hafızalarımızı yoklamışsın eline-yüreğine sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ışid'ciler ülkeye dolduğundan ve hiç ummadığımız kişiler muhbirlik yapmaya başladığından beri din, kutsal kitaplar konusunda şöyle dobra dobra içimden geleni söylemeye çekinir oldum. Bunun ayıbı o zorbalara olsun. Marifet değil yaptıkları çirkinlik. Yani din, dinler, kutsal kitaplar diye söze girsem deizme bağlayacağım kapıma gelip kafamı keserlerse diyorum:(

      ÖRT demişsin ya büyük harflerle neyi örteceğiz? Sakıncalı, cüzzamlıları örterlerdi. Kimse görmezdi. Dediğin gibi kendi nefsine hakim olamayan karşındakini ÖRTtürerek sorundan kurtulmaya çalışıyor. Bir de acaba kadınlar örtünsün, göze gözükmesin ortalık eşcinsellere mi kalsın diyenler var mesela Afganistan'da bir genç "Sokakta kız, kadın göremiyoruz ki, hepsi burkalı, biz de erkeklere aşık olmaya başladık" demişti. !!!!
      Ben kutsal kitapların, peygamberlerin gerçekliği ile ilgili çok sorulara sahibim, mantığım almıyor ve bir yaratıcı varsa mantıksız asla bir şey yapmaz. Sırf bu bile sorgulamama yetiyor. Yani hem kadın erkek diye iki cins, iki tür yarat, onları BİRBİRİ için yarat, birbirine AŞIK olmalarını iste, birbirlerini ÇEKİCİ bulmalarını iste, sonra birini ÖRT! Aman seni çekici bulmasınlar de! Burada büyük bir çelişki ortaya çıkıyor. Horos bile çekici yaratılmış ki, tavuk beğensin, aşık olsun, nesil devam etsin. Erkek kadını çekici bulacak ki, aşık olacak. Örtersen, hatta kaşını, bıyığını alma diyenler var neresini çekici bulacak? Neresine aşık olacak? Bıyıklı bir kıza hangi genç aşık olur? Kadın kadına benzeyecek erkeğe benzemeyecek ki aşık olsun.
      Çenem düştü...ya daha açık yazamıyorum diyorum ya çok kötü oldu ortam gerek yobazlar, gerek muhbirler...
      Sevgilerimle..

      Sil
  20. Kadınların kapatılması özgüven fukarası erkeklerin kadını bütün insani haklarından soyutlamak amacıyla yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Çok çarpıcı örnekler vermişsiniz. Ne yazık ki kapanmak ilk adım, sonra dört duvar arasına kapatma geliyor ki kadınların hak arayan sesleri hiç çıkmasın. Tacizden sonraki aşama ise Mısır gibi ülkelerde görülen toplu tecavüzler. Sokak arasına çekerek ya da otobüslerde kadınlara sürü halinde tecavüz eder bu özgüven fukarası erkek müsveddeleri. Kurbanlarını da genelde vahşice öldürürler. Hayatlarındanki her yanlışlığın sebebi olarak kadınları görürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun altına imzamı atıyorum arkadaşım, kendilerine güveni olmadığı gibi, karılarına, kızlarına, bacılarına da güvenleri yok ki, traji-komik. Bunun sonuçlarını da gazetelerde görüyoruz türbanlı kadın sevgilisiyle bir olup kocasını öldürüyor. Demek ki, türban kimseyi ahlaklı yapmıyor. Ahlak, namus insanın içinde olacak, kapandın ahlaklı oldun! Yok öyle şey.

      Sil
  21. kezzap atmak nedir ya tüylerim diken diken oldu bizim ülkemizde de bu yaygınlaşacak en büyük korkum bu artık bıktım bu cehalette ki insanlarla aynı havayı solumaktan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Gülşah'cığım özellikle Afganistan ve diğer Asya ülkelerinde çok yaygın. Okula gitmek isteyenin yüzüne bile kezzap atıyorlar. :( Ben de bıktım arkadaşım, bizi de o ülkelere benzetmeye uğraşıyorlar:(

      Sil
  22. Başlığa ait bir sürü ayrıntıyı okurken ağzım açık gözlerim faltaşı gibi açıldı olanlar yapılanlar ardı ardına sıralanınca içim garip oldu nutkum tutuldu Müjde yazmak istediklerim yorumlarda sıralanmış üzgünüm demekten başka yazamıyorum ve inan dipteyim:( büyüklerimden duyduğum bir söz vardı dünya hacılardan hocalardan yıkılacak diye bunun doğru olduğu kanısındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel'cim bunlar topu topu birkaç örnek, Afganistan hastanesi yanık ünitesindeki kadınlar üzerine 700 sayfa roman yazılır. Abartmıyorum o konuda bir site var (maalesef Türkçe değil İngilizce)kadınlar laiklik olmadığından öyle korkunç haldeler ki, kayınpederler, kocalar, abiler, amcalar hepsi elele vermiş, polisi, hükümeti de - çok az istisna hariç- bunlara sistematik hayatı zindan ediyorlar. Onlar da çareyi kendilerini gazla yakmakta ya da eroinman olmakta buluyorlarmış:( görsen çoluk çocuklu aileler hem anne, hem baba eroinman ya da baba eroinman, kadın çaresiz. Dünyada cehennemi yaşıyorlar. Türkiye'de oturup da laikliğe küfredenleri bir ay oraya götürmek lazım.
      Büyüklerinden duyduğun o söz doğruymuş valla.

      Sil
  23. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum Müjde abla. Bu ve benzeri soruları bende soruyorum. Çünkü insan akıl sahibiyse eğer, yaradan bu şekilde yarattıysa bizleri ve sorgulamamıza da müsaade ediyorsa evet anlamak için sormalı, sorgulamalı diye düşünüyorum. Maalesef inançlar ezbere yaşanıyor, yaşatılıyor. Allah akıl vermiş , vicdan vermiş. Bu dengeyi sağlamaya çalışmak yerine hayata sadece kendi bencil duygularıyla bakmak ne acı. Kimse kimsenin sahibi değildir. Herkes önce kendine sahip çıksa sorun kalmayacak.
    Kalemine sağlık. Kucak dolusu sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu'cum aklın yolu birdir, hemfikiriz hep kadınlar olarak. Dediğin doğru Allah bizi sorgulayacak şekilde yaratmış, istese robot gibi yaratır hiç soru sormazdık. Ah işte insanlar kendilerine sahip çıksalar. Onu yapamıyorlar. Senin de okuyan gözlerine sağlık canım. Benden de çok çok sevgiler, selamlar.

      Sil
  24. sevgili Müjde merhaba.. yazın çok önemli bir konuya ilişkin ve çok çok güzel .. vahşet, cehaletle kol kola gezer. Ne yazıkki akıl, memleketimizde çok az kullanılan bir organ. Öyle ki, varlığından şüphe edebiliriz ! ... bir husus daha değinmek istersem, kadınların tutumu, tavrı, erkekleri yönlendirmede çok etkilidir, buna göre kadınlarımız, kızlarımız nereden çıktığı belli olmayan şu türbana bi hayır demeyi bilebilseler, bu insansı yaratıklara fırsat vermeyecekler ama, onlarda bunun pek farkında değiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili İsmail, yazımı beğenmene sevindim. Çok teşekkür ediyorum. Ah arkadaşım cehalet ve vahşet birbiriyle dediğin gibi çok yakın. Kadınlar eskiden biliyorsun böyle türban takmazdı. Başörtüsü takardı, çene altından fiyonkla bağlardı. Türban tamamen uydurma. Anadolu kadının geleneksel başörtüsü değil.

      Sil
  25. Teşekkür ederim yazı için ayrıca siteme buyrun ziyaret edin
    http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim. Elbette ziyaret ederim sitenizi.

      Sil
  26. Ohhh, elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık.. Keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  27. Aklımda hemen MUSTAFA KEMAL'in şu sözü geldi: "En büyük savaş; cahilliğie karşı yapılan savaştır!"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahmetli ne güzel söylemiş, cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur derler ya çok doğru.

      Sil
  28. Burka iyidir burka.. çok rahat.oohh kimse bakmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da yetmez derler. Şöyle kocaman, buzdolabı ambalaj kutusu gibi bir kutu olsa, göz yerinde iki delik.:))))

      Sil
  29. Bu paylaşımını kaçırdığım için kendimi affetmeyeceğim. O sıralar blog içindeki yayın başlıkları kısmından değil de, sırf yayın akışından takip ediyordum Müjde. E-mail üyeliğinden sonra sorun kalmadı. Şimdi bu yayına çıkan son yazını bloğumda paylaşacağım. Zaten bugünlerde din sömürüsüne iyice takmış durumdayım. Allah bize yardım edecek deyip, hırslarına arka çıkmasını düşünenler var. Allah asıl bu sapıkları telef etsin dilerim. Çok sinirleniyorum inan.

    Emeklerin ve böyle kültürlü, nadir bir insan olduğun için seni alnından öpmek istiyorum. İyi ki varsın ve seni tanıdık kardeşim. Sevgim ve saygımla. En çok sen hak ediyorsun bunu inan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun öyle şeyler söyleme ne olur ablacığım, belki o tarihte daha seninle tanışmıyorduk bile, ayrıca ben de hep yayın akışını kullanıyorum, e-mail kutusuna bakmaya üşenenlerdenim:) o yüzden çok doğal gözden kaçması.:))

      Aa, paylaşacak olmanla gurur duydum ablacım, çok teşekkür ediyorum. Sağolasın güzel sözlerin için, sen de iyi ki varsın, kocaman öpüyorum, sevgiler, saygılar benden Ece ablacım.

      Sil
  30. Harikasınız Müjde Hanım, bu güzel yazı için ellerinize sağlık, maalesef kadın eziliyor, ailesinin, toplumun baskısına boyun eğmek zorunda kalıyor, çok acı... bununla baş edebilmenin tek yolu eğitim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Eren'ciğim, o senin harikalığın. Haklısın eğitim tek çözüm bu. Tabii laik, bilimsel, pozitif eğitim ve sanat eğitimi.

      Sil