16 Aralık 2016 Cuma

SURİYE - ESAT HAKKINDA SİZE SÖYLENEN YALANLAR



 Amerika'nın  Müslüman Orta Doğu ülkelerini işgal etmek için üç maddelik basit bir planı olduğunu anladım. Beyni olan herkes de bunu anlar. Planları şöyle:

1) İşgal etmek istediğin ülkenin liderini 'zalim' ilan et.

2) İşgal etmek istediğin ülkeye "demokrasi" ve "özgürlük" götüreceğini söyle.

3) İşgal etmek istediği ülkeye saldır.


Amerika ve yardakçıları bu planı enson ÜÇ ülkede denedi:




1) "Saddam zalim"

"Irak'a demokrasi ve özgürlük  getireceğiz" dedi

Irak'ı işgal etti.



2) "Kaddafi zalim"

"Libya'ya demokrasi ve özgürlük getireceğiz." dedi

Libya'yı işgal etti.



3) Esad "zalim" .

Suriye'ye "demokrasi" ve "özgürlük" getireceğiz. dedi.

Suriye'yi işgal etti.

Bu üç ülkenin ortak özellikleri: Üçünün de, Irak, Suriye, Libya Müslüman ülke olmalarına rağmen şeriatçı olmamaları, kadınların başını zorla kapattırmamaları ve üçünün de İSRAİL KARŞITI siyaset izlemesiydi. 




ESAT, 2008' den SONRA mı ZALİM OLDU?

ABD ve yardakçılarının Suriye işgali  2011'de başladı. Suriye lideri Beşar Esat, 2011 ve öncesinde çok iyiydi de, 3 yıl sonra mı "zalim" oldu?

Şunun için soruyorum 2008 yılında Tayyip Erdoğan, Emine, Sümeyye, Beşar Esat ve eşi ile birlikte Bodrum'da tatile çıktılar. Aralarından su sızmıyordu. O zaman bu Esat zalim değil miydi? Yoksa sırf ABD ve yardakçılarına yaranmak için mi aniden Esat 'zalim' oldu.



Kaynak: habername.com



PEKİ, SURİYE'deki MUHALEFET GERÇEK
MUHALEFET mi? 


Gerçek muhalefet - gerçek olmayan muhalefet mi var? diye soracaksınız. Bir ülkede doğmuş, büyümüş, o ülkenin vatandaşı olan insanlardan oluşan muhalefete "gerçek muhalefet" denir. Suriye'de savaşanlar ise Amerikalı, İngiliz, Alman, İsveç, Kürt (bir anlamda Suriye'nin pkk'lıları), Tunus, Suudi Arabistan, Ürdün, Fas, Lübnan, Rusya (Çeçenler vs.), Fransa, Libya, İngiltere, Türkiye'den gelen paralı askerler, maaşlı cihatçılar, silah kullanma meraklısı psikopatlar, silah delisi, insan öldürme delisi maceraperestler, Şii öldürünce Cennet'e gideceğini düşünen manyaklar vs. 
  Kaynak: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29043331
(Ortadoğu'daki yabancı askerleri anlatan İngilizce bir makale - BBC)

Yine bir tablo: Başka ülkelerinden Suriye'ye savaşmaya giden 'muhalifler'

Belçika, Danimarka, Fransa, Avustralya, Norveç, Hollannda, Avusturya, İrlanda, İngiltere, İsveç, Almanya, Amerika, Ürdün, Tunus, Lübnan, Çeçenistan, Suudi Arabistan, Fas, Filistin, Küveyt, Irak, Türkiye, Mısır

Alttaki  kaynak linke tıklarsanız daha büyük olarak inceleyebilirsiniz.
Kaynak: http://cdn.static-economist.com/sites/default/files/imagecache/original-size/20140830_MAC990_2.png



Kaynaklara göre Suriye'ye 87 ülkeden gelen 54.000 yabancı asker gelmiş. ( ABD ve yardakçıları bunlara 'muhalif' diyor. )

Bu 87 ülkeden gelenler

Irak'ta  "Özgür Irak Ordusu",
Libya'da " Özgür Libya Ordusu",
Suriye'de "Özgür Suriye Ordusu"

oluyor! (veya benzer isimler)


Olan şu: 

Amerikalı Irak'ı böldüm, Libya'yı böldüm, Suriye'yi de böleyim, Kürtlere silah eğitimi vereyim, Esat'a karşı ayaklansınlar Suriye'yi bölsünler. Kürtler yetmezse diye 72 ülkeden (yukarıda ispatını dünya haritası üzerinde gördünüz)gelen kafa kesici, silah manyağı, macera arayan maceraperest, her çeşit psikopatı 'muhalif' diyerek eğitti. Türkiye ile birlikte eğitti hem de! 'Ilımlı muhalefet' dedikleri o 72 ülkeden gelenlerdi. Amerikalılar PYD / YPG adına ne harf koyarsanız koyun Kürtleri silahlandırıp eğitip Esat'ın üzerine salarken Türkiye alkışlıyordu. 


Hatta bu YPG / PYD Türkiye topraklarından geçti. Tüm gazeteler yazdı, fotoğrafını çekti, televizyonlar gösterdi. 

eğit - donat Kırşehir'de başlıyor

Amerika ile birlikte muhalifleri  eğittik, donattık!  Sonra da Fırat Kalkan'ı harekatında 70 küsur şehit verdik. Şimdi de Zeytin Dalı operasyonunda şehit veriyoruz. Dün ABD ile elele kolkola idik, bugün - güya -  ABD'nin eğitip donattığı YPG / PYD ile savaşıyoruz. Anlayan var mı?


pyd türkiye den geçti ile ilgili görsel sonucu
Daha düne kadar PYD'ye yardım etmişiz!


1. kaynak

2. kaynak
PYD'yi sarı-kırmızı-yeşil pkk çaputlarıyla Habur sınır kapısından hem de 29 Ekim Cumhuriyet bayramında geçirten kim? AKP.

Şimdi PYD'ye karşı güya düşman olan yine AKP. Mehmetçikleri Suriye'de niye şehit oluyor ben anlamıyorum anlayan var mı?



tayyip barzani ile ilgili görsel sonucu

Hepsini bıraktım daha üç gün öncesine kadar Kürt PYD'nin başı Barzani denen Kürt'le bizim Tayyip, karısı, yanında da Kürt asıllı türkücü İbo, başka bir Kürt şarkıcı Şivan bilmem kim elele kolkolaydılar? Şimdi Mehmetçik PYD uğruna Suriye'de şehit oluyor. Ne iş?

Yine mi kandırıldı? Peki bu adam sürekli kandırılıyorsa, şu anda da kandırılmadığı ve gelecekte de kandırılmayacağının garantisi var mı? 
Ben özellikle bu yazdıklarımı okuyan AKP'lilere bir şey soracağım:
Tayyip'e karşı muhalifler olarak Amerikalılar Türkiye'ye gelse ve biz 'muhalifleri' eğitse, donatsa hoşunuza gider mi? 
Peki Amerika, Esat'a karşı muhalifleri eğitip, donatınca niye hoşunuza gidiyor? Sonuçta bu Suriye bağımsız bir ülke, Esat Müslüman, karısı Sünni Müslüman, halkının büyük çoğunluğu Esat'ı seviyor, destekliyor. Muhalif olanlar başka ülkelerden toplanıp, devşirilenler, Amerika'dan para alan paralı askerler. O zaman niye bir Müslüman ülkenin ABD tarafından sahte muhalefetle parçalanmasına destek olup, ateşine odun attınız? Aynısını Libya'da da yaptınız? Kaddafi Sünni Müslüman bir insandı. Şimdi halkı bile adamı mumla arıyor. Biz ülkemizde Kürtler ayaklansa ve ABD onları eğitse, donatsa nasıl hissederiz? Esat da aynısını hissediyor. ABD; Kürtleri Esat'a ve Suriye halkına karşı kışkırtıp böldürtüyor ve Türkiye destek veriyor.  Şimdi de "Vay Kürt koridoru oluştu gideyim YPG/PYD ile savaşayım"  Başta aklın neredeydi? Putin ne demişti? Cebinde akrep taşıyan sonucuna katlanır. Suriye'ye düşmanlık yapayım derken olan bizim Mehmetçiklerimize oldu, oluyor. Bizim Suriye'de işimiz neydi?






PEKİ, IRAK ve LİBYA'ya
demokrasi ve özgürlük  GELDİ mi?

Gelmediğini tüm dünya da biliyor. ABD ve yardakçıları da biliyor.  O üç ülkenin vatandaşları da biliyor.  Irak'a da, Libya'ya da, Suriye'ye de özgürlük ve demokrasi filan gelmedi. Bu üç ülke daha iyi olmadı, daha kötü oldu. Bombalandı, alt yapısı yıkıldı, parçalandı, bölündü. Ölenler öldü, sakat kalanlar sakat kaldı, kaçanlar başka ülkelerde sefil oldu, büyük bir çoğunluk da denizlerde mülteci botlarında boğuldu. :(

Aradan yıllar geçti ama Libya'da da, Irak'ta da her gün canlı bomba saldırıları, her gün intihar eylemi yapılıyor. Tarumar oldu, hastane kalmadı, doktor kalmadı,  en son okuduğum: Irak'ta cinnet geçiren halk hıncını doktorlardan alıp onlara saldırıp, dövüyor, tehdit ediyor, öldürüyormuş. O kadar çok doktor öldürülmüş ki, Irak'lı doktorların çoğu ülkeden kaçmış. 2003 yılından bu yana 2.000 Iraklı doktor öldürülmüş. Bağdat'ta doktor olmak en tehlikeli şey.

Kaynaklar:

1)
http://www.iraqinews.com/iraq-war/2000-iraqi-doctors-killed-since-2003-now/
(2003'ten itibaren Irak'ta 2000 doktor öldürüldü.Kaynak Irak Haber kanalı)

2)
http://www.globalresearch.ca/medical-doctors-in-iraq-vilified-hunted-and-killed/5496148
(Irak'ta tıp doktorlarına iftira atılıyor, avlanıyor, öldürülüyor - kaynak: Global Research)

3) Türkçe bir kaynak:
http://aa.com.tr/tr/dunya/musulda-aylardir-elektrik-ve-su-yok/74252




MADEM MUHALİFLER HAKLIYDI, 
SADDAM'ın HEYKELİNİ DEVİREN  ADAM
ŞİMDİ NİYE BİN PİŞMAN?



Irak halkı, şimdi eski günlerini hatta Saddam'ı mumla arıyor. POSTA gazetesindeki orijinal haberi altta tıklayarak okuyabilirsiniz.

"Bin pişmanım, ABD ve Batı bizi kandırdı. Şimdi yüzlerce Saddam var. Can güvenliğimiz yok. Mahvolduk."

http://www.posta.com.tr/saddam-huseyin-heykelini-deviren-irakli-bin-pisman-haberi-351947



MADEM MUHALİFLER HAKLIYDI,
LİBYA HALKI NİYE KADDAFİ'yi
DEVİRDİKLERİNE BİN PİŞMAN?


Şimdi Kaddafi'nin muhalifi olduğunu söyleyen adam

"Birkaç yıl önce en azılı Kaddafi muhalifiydim. Şimdi Bin pişmanım. " diyor.

http://www.timeturk.com/devrim-pismanligi-kaddafi-den-sonra-libya/haber-68806

http://www.yeniakit.com.tr/haber/pisman-oldular-iste-libyalilarin-kaddafi-ozlemi-213140.html



SURİYE

Suriye halkı daha önce Irak ve Libya'da oynanan oyunu gördüğü için, ülkesine ve Esat'a sahip çıktı. Irak ve Libya gibi olmamak için direndiler.  İşgalci ABD'ye ve 80 ülkeden toplama "muhalif" lere, kendi ülkesindeki ayrılıkçı Kürtlere karşı ülkelerini geri kazanma mücadelesi veriyorlar.


Bir Suriyelinin gözüyle Suriye'de olanlar:

" "Sabah kardeşim üniversiteye gidiyordu. Selefi Vahabi bir canlı bomba otobüs durağının orada kendini patlattı. Millet yardım etmek için oraya üşüştü, ambulanslar geldi. On dakika sonra bir başka canlı bomba daha patladı. Ailemiz ve dostlarımızın isimlerini seslendik. Hiç cevap yoktu.  Hastanelere baktık. Yerler yanmış insanlar ve vücut parçalarıyla doluydu. Kızkardeşim ölmüştü."



"Batı, Putin'i şeytan gibi gösteriyor ama ABD ve NATO destekli vahşi ve barbarca saldırılara karşı Rusya, Suriye ordusuna destek ve Suriye halkına en büyük insani yardımı yapıyor. Şeker, pirinç, çay, konserve et ve balık, tıbbi hizmet, ilaç, medikal malzeme sağlıyor, doktorlar tedavi ediyor. Amerika ve yardakçıları Suriye'yi yağmalıyorlar. Maddi olarak büyük sıkıntı ve pahalılık var. Avrupa'nın da ambargosu var. ABD ve yardakçıları Suriye'deki fabrikaları yağmalayıp ucuza Türkiye'de satıyorlar.

İsrail hala Suriye'deki Golan tepelerine hakim. Orada El Kaide'ye yardım ediyorlar. El Kaide/li teröristleri tedavi ediyorlar. İsrail uçakları bizzat saldırılara katılıyorlar.  Suriye'deki savaşın en baş sebebi ta başından beri Amerika. Ürdün ve Türkiye'deki kamplarda teröristleri eğitiyorlar. ABD, işid ile savaşmıyor ve yalan söylüyor. IŞİD yerine Suriye'nin alt yapısını, köprüleri, elektrik santrallerini ve petrol boru hatlarını bombalıyorlar."

Kaynak: Global Research
http://www.globalresearch.ca/life-in-syria-as-recounted-by-a-syrian/5552455


 YALAN RÜZGARLARI

Çağımız internet, facebook, twitter yani sosyal medya çağı. İnsanlar oturdukları yerden televizyonlardan, bilgisayar ekranlarından bu petrol savaşlarını izliyorlar. Saftirik olanlar, araştırmayanlar, yabancı dil bilmeyenler de TV de ya da facebook'ta gördüğüne hemen inanıyorlar.

İnanacaklarını ABD ve yardakçıları da biliyor. O yüzden de işgal etmek istedikleri ülkelerle sadece top, tüfekle değil, SOSYAL MEDYA yoluyla da savaşıyorlar. Çeşitli kuruluşlara, insanlara milyonlarca Dolar ödeyerek, satın alıp istedikleri gibi haberler yaptırıyorlar. Yapmazlarsa insanlar Amerika'nın o ülkelere demokrasi ve özgürlük götüreceğine inanmazlar. Amerika'yı HAKLI, işgal edilmek istenen ülke liderini ve destekleyenleri HAKSIZ, "muhalifleri" HAKLI çıkartmak zorundalar.

Mesela, yukarıda gördüğünüz 72 çeşit milletten gelen savaşçıların öldürdükleri insanların fotolarını "Esat yaptı" diyerek lanse etmekten tutun, görevi 'rol yapmak' olan kişileri enkaz altından çıkmış Esat zulmüne uğramış gibi göstermek dahil üçkağıtlar yapıyorlar. Ama bir şekilde sahtekarlıkları ortaya çıkıyor.


IRAK'taki YALAN

Hatırlayın: Irak'taki en büyük yalan haber "Zalim Saddam'a ait kitle imha silahları" idi. Bunun yalan olduğu Irak işgal edildikten, Irak, çökertildikten sonra ortaya çıktı. Yalanı söyleyen dönemin ABD genel kurmay başkanı Colin Powell altta youtube'da kendi ağzından (İngilizce) dinleyeceğiniz üzere "Hepimiz Irak'ta kitle imha silahları var sandık ama yokmuş" dedi. Sonradan özür dileyip, suçu istihbarata attı.

https://www.youtube.com/watch?v=tYxjlzlbEQ4
(video' yu sonradan kaldırmışlar!  Çünkü yalanlarının ispatı hoşlarına gitmiyor)

Bu da aynı yalanla ilgili başka haber


Gelelim Suriye hakkındaki YALAN haberlere.
Bakın şöyle bir hafızamı yokladım. Irak'taki "kitle imha yalanı" dahil, bir değil, iki değil, üç değil tam 14 YALAN buldum. İspatlı, damgalı, mühürlü.


1. YALAN

Suriye'de "muhalifler" Esat'a karşı savaşıyorlar.

Irak ve Suriye'de savaşan yabancılar

Linki tıklayınca Suriye'ye gelenlerin "muhalif" değil, 72 ülkeden gelen paralı askerler olduğu anlaşılıyor. Bunu dünya biliyor.  80 ülkeden  savaşçı elinde top, tüfek ülkenize "muhalifler" olarak gelse onlara çiçek mi verirsiniz? Yoksa onlara karşı ülkenizi savunur musunuz?




YPG'ye katılan Amerikalı çatışmada öldü
Amerikalı Jamie Bright
Suriye'desavaşırken ölmüş. 

Haberin kaynağı:



Muhalefet; bir ülkenin kendi insanlarından, kendi halkından, kendi vatandaşlarından oluşursa muhalefettir. Yani adam doğma-büyüme Suriyelidir, anası, babası, dedesi, kaç kuşak Suriyelidir. Kalkar, Esat'a muhalefet ederse muhalefettir.

Ama başka bir ülkeden başka bir ülkeye savaşmaya gelene muhalefet denmez. Paralı asker denir, kışkırtıcı ajan (provakatör) denir, casus denir. Her şey denir ama muhalefet denmez.


Demek ki, Suriye'de  gerçekten muhalefet edenlerin sayısı o kadar azdı ki, BAŞKA ÜLKELERDEN MUHALİF İHRAÇ ETMEK ZORUNDA KALDILAR ki, olan da bu. Ayaklananlar sadece 'azınlık'tı. Azınlık olarak çoğunluğu ezmek istediler. Bunu yapmak için de başka ülkelerden parayla 'muhalif'  getirttiler. ABD'nin gazına geldiler.

Tıpkı Irak, Libya'da olduğu gibi 72 milletten yamalı bohça bir muhalefet var Suriye'de. Bunlar paralı asker, Suudi Arabistan'ın hapisanelerinden şartlı salınan azılı manyak,  tecavüzcü, caniler, katiller, macera arayan zeka özürlüler, Sırp azılı katiller, Alevi kesmek, Hristiyan doğramaktan zevk alan psikopat Sünni radikal teröristler hepsi bir araya toplaşmışlar ve MUHALEFET olmuşlar. Adları da hep aynı:

Irak'ta:  Özgür Irak Ordusu 

Libya'da:   Özgür Libya Ordusu

Suriye'de:  Özgür Suriye Ordusu


Başka ülkelerden Suriye'yi karıştırıp, çökertmeye gelmişler. Karşılığında bolca para alacaklar. Sadist, psikopat güdülerini tatmin edecekler, kadınlara tecavüz edecekler.

Libya'da da Kaddafi'ye muhalif edenler gerçek muhalif değillerdi. Aynı oyun orada da oynandı. Irak'ta da oynandı. Şimdi Suriye'de oynanıyor.

Bir Sırp, Sırbistan'dan gelmiş, güya "muhalif" olarak "zalim" Esat'a karşı savaşıyor!  


Gazetelerde okudunuz  bu SAHTE MUHALEFET ile Irak'ı çökmesine destek olan gerçek Irak halkı şimdi Saddam'ı mumla arıyor, gerçek Libya halkı da Kaddafi'yi mumla arıyorlar. Bizzat kendi ağızlarıyla söylüyorlar. Hatta Saddam'ın heykelini deviren adam bile ağlıyormuş. Bin pişmanmış. Tüm gazetelerde çıktı, kendi ağzıyla söyledi. 

Oysa asıl zalim olan o ülkelere parayla sahte / kukla muhalefet gönderip karıştıranlar ve çökmesine yardım edenler.

Bu çökertme işini  DİNCİLERden oluşan SAHTE MUHALEFET  ile ABD ve Batı (İngiltere, Fransa, İtalya hatta NATO)birlikte yaptı. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar da en büyük desteği verdi.  Dinciler ta 1. Dünya savaşından beri en iyi yaptıkları şeyi yaptılar. Batı ile bir olup Müslüman ülkeleri çökerttiler. 



MUHALİF DEDİĞİN SİLAHLI OLUR MU?

Ayrıca, bir ülkenin normal muhalifi silahlı mı olur? Biz Gezi'de Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine muhalif olduk, sokağa çıktık. Silahımız neydi? Tencere, tava, kahve cezvesi, yemek kaşığı, düdük.



Ama Irak, Libya ve Suriye'yi işgal etmek isteyen ABD ve yardakçılarının "muhalifleri" maşallah tepeden tırnağa silahlılar. Top, tüfek, roket atar, yok yok. Bunlar nasıl muhalif? Bunlara Esat silah dağıtmadığına göre, ABD ve yardakçıları silahlandırıyorlar. Hristiyan bir ülke, Müslüman ve bağımsız bir ülkenin muhaliflerini (ki bu muhaliflerin çoğu da başka ülkelerden toplama) silahlandırıyor sonra da o ülkeye demokrasi ve özgürlük getireceğini söylüyor. Buna inanıyor musunuz?

Kaldı ki, her ülkede mutlaka muhalif insanlar olabilir. Bizde yok mu? Mesela herkes Tayyip Erdoğan hükümetini seviyor mu? Gezi'de ayaklanıp tencere tava çalan insanlar da muhalifti. Bir ülkede muhalifler var diye, o ülkeyi 80 ülkeden gelen "muhalif" lerle işgal etmek mi gerekir? Kürtler de her gün askerimizi, polisimizi öldürüyorlar. Amerika tutup o yüzden bizi işgal etmek isterse ne yapacaksınız? Suriye'ye olunca 'iyi', bize olunca sevinecek misiniz?

Suriye'de de Kürdistan kurmak isteyen Kürtler var. Bunlar da Esat muhalifi. Peki Esat, bu Kürtlerle savaşmasın mı?  Biz nasıl ülkemizi böldürmemek için PKK ile mücadele ediyorsak, Esat da kendi ülkesinin "Pkk"sı ile mücadele edecek. Etmesin mi?





2. YALAN

CNN- Yalan Suriye videosu için özür diledi.

Eliza Washington CNN

25 Kasım 2016





(video ARTIK KULLANILMIYORMUŞ! Ben yazımı
yazdığım tarihte gayet güzel kullanılıyordu)


Videoda güya enkazdan kurtarılan adam aslında rol yapıyor. Adam önce yerde gayet sakin, huzurlu yatıyor. Yönetmen "motor" der ya, aynen öyle birisi fısıldıyor ve adam acıdan inleyip, bağırmaya başlıyor. Sonra Suriye'ye 'demokrasi' ve 'özgürlük' getirmek isteyen ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan, Katar vs. gibi işgalci güçlerin ekranlarında bu video "Zalim Esad'ın zulmü altında inleyen Sünni Müslüman Suriyeliler" olarak veriliyor.


3. YALAN

Ben bu adama "Pinokyo Danny" diyorum. Şimdi videoya tıklayınca, yalancı Danny, kulağında kulaklığı CNN'le canlı yayına bağlanmak için bekliyor. Ne silah sesi, ne bomba sesi var. Hatta

"Buz kestim, buraya bir yatak getirseler keşke" diyor. Bir ara Danny "Silah seslerini verin" diye tembihliyor. Nihayet canlı yayın başlıyor. Pinokyo Danny heyecanlı heyecanlı "Burası çok kötü, yaralılar var, ölüler var...." demeye başlıyor. Konuşmalar İngilizce ama biraz İngilizce bilen birisi birkaç kez dinlerse videoyu rahatlıkla anlayabilir.

https://www.intellihub.com/cnn-caught-staging-news-segments-on-syria-with-actors/

(CNN yalan haber yaparken yakalandı.)
Bu video ise YASAKLANMIŞ!

4. YALAN

Irak'a, Libya'ya 'demokrasi' ve 'özgürlük' getiren (!) işgalci güçlerin medyası BBC ve El Cezire televizyonları için figüranlar protestocu ve hastanede zombiye benzer yaralı rolü yapmalarını izleyebilirsiniz.



https://www.youtube.com/watch?v=U72l14WNoW4
(yıl 2022 çok şükür bu video yasaklanmamış ve silinmemiş)


5. YALAN

On yıldan fazla Suriye'de yaşayan Anhar Koçneva, 2012 yılında Suriye'de iç savaş başlamadan öncesini anlatıyor:

" Suriye, dünyanın en güvenli ülkelerinden biriydi, herkes huzur içinde yaşıyordu.  Bir yere cüzdanınız unutsanız, gidip orada bulabilirdiniz.  Son yedi ayda topu topu sadece üç gösteri yapıldı. Haydutlar insanları protestoya katılmaya zorladılar. İnsanlar dağılmadan önce beş, on dakika videoya aldılar. Sonra 'asi' denilen insanlar lastik yakmaya başladılar. Zabadani'deyken beni ve meslekdaşlarımı kaçırdılar. Bu haydutların arasında Çeçen, Romanyalı, Fransız, Libyalı ve Afganlı vardı. Komik ama gelen Afganlılara  İsrail'le geldikleri söylenmişti. İsrail'lilerlel savaşacaklarını sanıyorlarmış. Suriye'de olduklarını öğrenince şaşırdılar."

Anhar'a kimi desteklediği sorulunca, hükümetten kimseyi tanımadığını, sadece Suriye halkını desteklediğini söylüyor.

röportajın orijinali


6. YALAN

"Esat, Şii olduğu için, Sünni'lere zulmediyor."

Beşar Esad'ın resmi özgeçmişinde kendi eşi Esma Esad'ın Sünni olduğu yazılı. Karısı ve dolayısıyla karısının ailesi Sünni olan bir insan niye Sünnilere zulmetsin?

Ayrıca, Esad'ın bakanlarının büyük bölümü Sünni. Wikipedia'da bakanlarını tek tek araştırdım.

Velid Muallim: Sünni (başbakan yardımcısı)
Fahad Kasım el Ferij: Sünni (savunma bakanı)
Velid el Muallim: Sünni  (  başbakan yardımcısı)
diğer isimler hakkında bilgi bulamadım. Ancak yıllardır Esat kabinesinde Sünni'lerin çoğunlukta olduğunu bizzat Esat'ın ağzından duydum.  Okullarda Sünni müfredat varmış. Bu konuda kaynak alttaki Türkçe blogda tıklayıp okuyabilirsiniz.

https://26august.wordpress.com/2015/12/22/nusayriler-ve-laik-suriye/
(Bu bloğu YASAL nedenlerle YASAKLAMIŞLAR, YAZIMI YAZARKEN YASAKLANMAMIŞTI )

Kaldı ki, Esat'ın bakanları çoğunluk Alevi olsa, bu bir ülkeye SALDIRMAK, İŞGAL ETMEK, rejimini yıkmak için sebep midir? Amerika, İngiltere, Fransa, Türkiye niye bir başka ülkenin iç işlerine karışıyor? Niye o ülkeleri karıştırıp, halkına acılar yaşatıyor? Ülkelerini terkedip mülteci olmasına sebep oluyor?


Daha ilginci araştırmalarım sırasında 2008 yılından beri Suriye'de yaşayan ve savaşa rağmen ülkeyi terketmeyen Hediye Levent isimli bir gazetecinin "Suriye'de her şey var mezhep savaşı yok. Esat devrilmediyse Sünniler sayesinde, Aleviler de Esat'a tapmıyorlar" dediği ilginç bir röportaj okudum. Bu da yandaş medyanın "Esat, Sünni'lere zulmediyor" iddiasını çürütüyor.

Bak: https://www.evrensel.net/haber/109048/esad-devrilmediyse-sunnilerin-sayesinde

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Esma_Esad
(Esma Esad hakkında ansiklopedik bilgi, Türkçe)

7. YALAN

Suriye'deki BBC muhabiri yoldaki sıradan Suriyeli vatandaşlarla röportaj yapıyor. Adamlar ona Suriye'de büyük çoğunluğun Esat'ı desteklediğini, çok az kişinin muhalif olduğunu söylüyor. BBC bildiğiniz üzere İngiliz yayın kuruluşu. İngiltere de ta 1. Dünya savaşından beri Mısır başta olmak üzere Orta Doğu'yu ele geçirmek isteyen ve bu yolda sürekli karıştıran bir ülke. 1951'de CIA, İran'ın petrollerine el koymak için aynı oyunları oynamıştı. Roosevelt'in CIA için çalışan yeğeni İran'a gidip insanlara para verip hükümet aleyhine gösteri düzenletmişti. Bu kadın muhabir de tüm Arap Bahar '!!) larında oynanan yalanlarda rolü olan birisi.




8. YALAN

Kanadalı gazeteci Eva Bartlett, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada.

"Birçok kez Humus, Lazkiye ve dört kez de Halep'e gittim. İnsanlar kesinlikle Esat hükümetini destekliyorlar. Yandaş medyada duyduklarınız tamamen tersi."




9. YALAN

TRT, Meksika'daki uyuşturucu kartellerinin yaptığı katliamı Suriye'de Esat yapmış olarak gösterdi. Ancak, videodaki kişilerin İspanyolca konuştuklarını unuttular ya da izleyenlerin zeka özürlü olduğunu sandılar.  Video halen youtube'da gösteriliyor. Umarım bu ve diğer videoların hiçbiri kaldırılmaz. 




10. YALAN

Pakistan'da Benazir Butto suikastinde çekilen John Moore tarafından çekilen fotoğraf  Arap medyası tarafından  Suriye - Halep'te çekilmiş olarak gösterildi.



11. YALAN

IŞİD tarafından öldürülen insanları, Esat güçlerinin öldürdüğü Sünni Müslümanlar olarak lanse edildi.

Kaynak: https://www.almasdarnews.com/article/kara-propaganda-halep-yalanlari-yazi-dizisi/  (maalesef site bakımda diyor!!!)

Yukarıdaki kaynağa tıklarsanız benzer başka YALANLARı da göreceksiniz. Şimdi soruyorum madem "muhalifler" haklı, neden böyle YALANLAR söyleme gereği duyuyorlar?  Haklı insanlar söylediklerini ispatlamak için yalanlara başvurma gereği duymazlar. Haksız oldukları için yalanlara sığınıyorlar.


12. YALAN 

El Cezire Televizyonunun YALANlarına dayanamayıp istifa edenler:




Eski El Cezire çalışanından Suriye konusunda itiraflar:

" Suriye'de olayların başladığı ilk günlerde Lübnan sınırından ülkeye silahlı birliklerin girdiğini gördük ancak kanal görüntüleri yayınlamayı reddeti. Gerçekleri bu kadar uzun süre gizlediğimiz için üzgünüm."

http://www.hurriyet.com.tr/eski-el-cezire-calisanindan-tartisma-yaratan-itiraflar-20289884

Bu yazıdaki pek çok link, sonradan ya yasaklanmış, ya sayfa bulunamıyor! Çünkü yalanların ortaya çıkması işlerine gelmiyor!

El Cezire' nin bu YALANLARI wikipedia'da bile yayınlanmış. El Cezire, zaten KATAR yani ABD ve yardakçılarının Müslüman ülkeleri işgaline TONLA PARA ve destek veren bir ülkenin kanalı olunca bu yalan haberlere şaşmamak gerek. Ama DÜRÜST çalışanlar kanalı terketmişler. Wikipedia'da kanalın Almanya Aktham Suliman'ın "Tarafsızlık bitmiş, propaganda makinesi olduk" diyerek istifa etmiş. Londra, Paris, Beyrut, Moskova ve Kahire gibi pekçok bürodaki çalışanlar istifa etmişler. Mısır'daki bürodan 22 çalışan aynı anda istifa etmiş. Yalan haberler yüzünden. Irak'ta kanal yasaklanmış. Libya'da da benzer yalanlar söylemişler ve Libya'yı işgal eden ABD ve yardakçılarını savunmuşlar. (Şaşırdık mı, Libya işgali, Irak işgali, Suriye işgalinde Katar hep ABD'yi destekler, kafa kesici cihatçılara tonla para yağdırır.)

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Jazeera_controversies_and_criticism


13. YALAN

"Esat, kendi halkına zulmediyor. "

Heee canım he. Kaddafi  için de aynısını söylemiştiniz.  Yukarıda gördünüz adamlar şimdi bin pişman olmuş, Kaddafi'yi mumla arıyorlar.

Saddam için de aynısını söylemiştiniz. Saddam'ın heykeleni deviren salya sümük ağlıyor. Ben ne ettim diye.

Onu da bıraktım, biz GEZİ' de  elimizde silah yok, top yok, tüfek yok, tek silahımız TENCERE, TAVA, KAŞIK iken Tayyip'in polisleri neler yapıyordu unuttunuz mu? Biz öyle 80 ülkeden gelen Çeçen, Afgan "muhalif" de değildik, bildiğin Türk HALKIYDIK. Tayyip bildiğin halkına zulmeden siyasetçiydi. Bize de "onlaaaarrr" diye ad takmıştı hatta.



14. YALAN


El Nusra otobüsleri ateşe verdi. 


(videoya tıklanınca sayfa bulunamadı yazıyor !  Ben yazımı
hazırlarken pekala da sayfa bulunmuştu !)



Kanal 7' haberi
tam TERSİ şekilde verdi:


Oysa işgalci  İngiltere'nin yayın kuruluşu BBC bile Esat hükümetinin tahliye için gönderdiği otobüsleri isyancı muhaliflerin ateşe verdiğini yazdı. İspatı altta:

15. YALAN

İnsanlar salak ya, ABD ve yardakçıları, dünyanın 80 ülkesinden paralı askerlerle, Müslüman Suriye'yi işgal ederken, bu sefer de 7 yaşında küçük bir kızı kullandılar. Kızcağızın ismi Bana Alabed.





Şimdi bu kız işgalin en şiddetli günlerinde, 2016'da twitter'a üye olmuş gözüküyor ve görünen o ki, 7 / 24 tweet atıyor! Hem de Halep'ten! Düşünmesini bilen, normal zekalı insanlar Halep'in sürekli bombardmandan ötürü alt yapısının yıkıldığını, şehirde değil elektrik ve internet, su bile akmadığını, cep telefonlarının bile çalışmadığını biliyorlar. İlaç yok, yiyecek yok....

Daha ilginci, kızın gönderdiği ilk twit 3.700'den fazla 'beğeni' alıp, 5000 kez retwitleniyor. Ünlüler hatta J. K. Rowling bile kızla ilgileniyor. Ona Harry Potter kitabı göndereceğini söylüyor.  Bu arada bu küçük kızın İngilizcesi süper.

Bakın şu tweetteki fotoğrafa:




Twitte "Bitişikteki ev.  Bombalar beni vurdu sandım. O evde yaşayanlar var mı bilmiyorum"
demiş.  Şu şekilde bombalanan bir evde, bir mahallede internet çalışıyor!!!!!! Elektrik var!

Kıza ve ailesine bir gazeteci "Sizi Halep'ten tahliye edelim" çağrıları yapılıyor. Bir süre sonra kızın annesi çağrıya Arapça cevap veriyor, çünkü İngilizce bilmiyor:) Gazetecinin tahliye teklifine de olumlu cevap vermiyor. Gazeteci, araştırınca aslında o twit hesabının İngiliz istihbaratına ait olduğunu yazmış. Bazılarına göre ise Suriyeli muhalif bir blog yazarına ait.

Kız twitlerinde 80 ülkeden ülkesini işgale gelen yabancı paralı askerlere yani teröristlerden hiç şikayet etmiyor, bolbol Esat'ı kötülüyor, Esat'ın çocukları öldürdüğünü, okulları bombaladığını söylüyor. Bir ara evinin yıkıldığını söylüyor (ama internet ve elektrik hala çalışıyor ki, o halde bile twit atıyor!), başka bir eve gitmek gerektiğinden sıksık söz etmesine rağmen fotoğraflarda görünen evin duvarlarında bombalanma izi yok,  eşyalar yeni ve kızın elbiseleri tertemiz. !

Sonra kız "Bu son twitim olabilir." filan diyor. Ortadan kayboluyor. Herkes "Ah, vah, öldü herhalde" derken, Bana ve ailesi Tayyip Erdoğan'la birlikte mutlu resimlerde ortaya çıkıyor.


Bu yalanın tek iyi yanı kızcağızın sağsalim olması. :) 



Kaynak: Global Research


DURUN YALAN RÜZGARI 
DAHA BİTMEDİ!!!

Alttaki videoda Bana ile röportaj yapılıyor ve kızcağızın İngilizce bilmediği sadece bir takım İngilizce cümleler ezberletildiği ortaya çıkıyor: ""En sevdiğin yemek ne?" Bana İngilizce cevap veriyor:
" Suriye'deki çocukları kurtarın.". Halbuki bombalar atılırken, attığı twitlere bakınca son derece iyi İngilizce konuştuğunu sanmıştım ben bile. ! Meğer tek kelime İngilizce bilmiyormuş. Hepsi yalanmış, kurguymuş. :(  Altta kaynak yazısını tıklayınca, Tweet'de video (henüz silinmemiş, yasaklanmamış) kızın İngilizce bilmediğinin ispatı. 


 kaynak 


YALAN: 


İngiliz BBC, yapımcısı Suriye, Duma'daki hastanedeki kimyasal kullanımı görüntülerinin SAHTE olduğunu itiraf etti. 





SON OLARAK DİYORUM ki...

ABD,  Orta Doğu'daki Müslüman ülkeleri sıraya dizmiş,
teker teker düzüyor. İsrail bu işte sürekli destekçisi:

İsrail Şam'ı vurdu.
Haberin kaynağı 
(Videoya YASAK geterilmiş)

Bunu yaparken de hep aynı yalanları kullanıyor.
(zalim lider / kimyasal / halkına zulmediyor vs.)

Saddam zalim dedi, Irak'ı işgal etti.
Kaddafi zalim dedi, Libya'yı işgal etti.
Esad zalim dedi, Suriye'yi işgal etti.


Farzedelim ki, Irak'ın, Libya'nın, Suriye'nin liderleri gerçekten "zalim"di. Bize ne? Ne işimiz var bizim Suriye'de? Libya'da?  
Biz daha kendi topraklarımızda pkaka' lı teröristleri bitiremedik. Onlar bitti de Libya kaldı. Vatandaş Libya'nın yerini haritada göster desen gösteremiyor. 



46 yorum:

  1. Emeğine sağlık Müjdecim. Nasıl da oscarlık rol yapıyorlar, inanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de sağol Handan'cığım. İşleri bu, dediğin gibi Oscar alabilirler.

      Sil
  2. Çok ciddi algı yönetimi var! Sosyal medya Halep konusunda yenik düştü. Eğer çok yönlü bakış açısı yoksa, araştırma yapmıyorsan gösterilene inanırsın... Halep konusunda acaip kafam karışmıştı. Onu bunu oku derken pompalanan şeylerin korkunç olduğunu gördüm. Ben araştırdım, bekledim, gördüm. Peki ya her gördüğüne inananlar ne olacak?:( Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madalyonun daima iki yüzü vardır sevgili Bahar, bir kısmı hep belli bir yüzü görüyor, Ay'ın hep belli bir yüzünü görenler gibi. Halep'e olanlar Irak, Libya'ya olanların aynısı. ABD ve yardakçılarının işgal oyunu. Dağdaki gelip bağdakini kovuyor birileri bunu alkışlıyor:( o her gördüğüne inananlar kayıp vaka:(
      Sen de sağol, sevgiler.

      Sil
  3. Müjdem döktürmüşsün gene.Arşivlik bir yayın olmuş bu da.Yüreğine,emeğine sağlık.İnşallah okuması anlaması gerekenler de ilgilenir bu yayınınla.❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Sevda'm sen de sağol. Unuttuklarım, "A, şunu da ekleseydim" dediğim şeyler olacak mutlaka, onları da eklerim belki. (Ama çok uzun olmayacaksa eklerim). Mesela aklıma geldi tarihte Alevilerin Sünnilere soy kırım yaptığının ne kadar örneği var? Sünnilerin Alevi/Şii'lere soykırımının ne kadar örneği var? Yavuz Sultan Selim'in Şii soykırımı, benim gençliğimde Kahramanmaraş'ta Alevilere katliam, Çorum'da Alevilere katliamı hatırlıyorum. Ben Alevi değilim, Alevi ismini de ilk kez Kahramanmaraş olayları ile duymuştum. Nedir Alevi diye? Niye katlettiler bunları diye...şimdi okuyunca anlıyorum ki, katliama uğrayan hep Aleviler. Hatta bir Sünni olarak utandım niye böyle yapıyorlar? Ne istemişler bunlardan herkesin dini kendine, mezhebi kendine diye...

      Sil
  4. çocuklarımızı nasıl bir dünya bekliyor:(((

    YanıtlaSil
  5. Midem kaldirmayacagi için videoya bakamadım ama cem akaş'in son blog yazısı da senin bu ysxinla birlikte okunmali. Blogumda yazdigim N. Choamsky nin Rizanin imalatı kitabi medyanın olaylari tam da böyle gerçeğinin tam tersi gösterme "mahareti" hakkindadir. Çok dikkatli olmalı insan, neye inanacagini şaşırıyor. ... bahsettigim yazinin linkini blogda paylasacam vaktim olur olmaz.... ve bu sabah Kayseri'de patlama....onun üzüntüsü şimdi de:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Choamsky'nin kitabından yazını merakla bekleyeceğim, dediğin çok doğru. CIA ve bir dolu uluslararası kuruluş, sivil toplum kuruluşları, satılık yazarlara, TV sunucularına tonla para veriyor. E, tabii bu para karşılıksız değil. Choamsky'nin dediğini yapmaları karşılığında. Yani gerçeğin tam tersini göstermek.
      Gece 03 gibi yattım, öğle 12'de kalktım Kayseri'yi şu an senden duyuyorum. Hay Allah yaaa:(((

      Sil
  6. Bir panorama gibi öyle geniş bir açıdan, farklı kaynaklardan derleme yapmışsın ki sevgili Müjde., çok zengin , dopdolu bir çalışma olmuş. Tebrikler.
    Dünya kaynıyor ve maalesef biz o kaynayan kazanın içinde kaldık.Bugün gene Kayseri'de bir patlama olmuş.Çok can yanmasın diliyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Estağfurullah Sevgili Makbule, çok teşekkür ediyorum nazik yorumun için. Evet aynen öyle, kaynayan kazandayız, fokur fokur. Sorma az önce Narda'nın yorumunnda duydum umarım kimselere bir şey olmamış olur mucize kabilinden:(
      Sevgiler.

      Sil
  7. Bu okuduklarımdan sonra umarım sırada bizim ülkemiz yoktur, aynı taktikler burada da uygulanmaya başlamamıştır o zaman diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap, ben de aynı şeyi düşünüyorum sıksık. Düşünsene şimdi Esat'ın ülkesini işgali destekleyenler, yarın bir gün "Tayyip zalim", "Türkiye'ye demokrasi ve özgürlük getireceğiz" deyip, o 82 ülkeden "muhalifleri" bize yollayınca ne yapacaklar? Etme bulma dünyası.....

      Sil
  8. Dünya kötüler üzerine kurulmuş. Baksana biz de artık neredeyse hergün bomba ve şehit haberleri alıyoruz. Ülkemizin gidişatı da hiç iyi değil. Saddamın heykelini deviren adamın pişmanlığını ben de belgeselde izlemiştim. Hep kandırılıyor insanlar, sonra da pişmanlık fayda etmmiyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok kötü, bir ülke 15 sene aynı hükümetin idaresiyle bu kadar kötü hale geldiyse sorumlu o hükümettir. Ama maşallah bir tanesi bile "Biz ülkeyi kötü yönettik" demiyor. Bir tanesi bile istifa etmiyor. Bunlar sanki ÇOK İYİ YÖNETMİŞLER ülkeyi.

      Sil
    2. Ben artık hiçbirşeye anlam veremiyorum. Kanım donmuş şekilde izliyorum.

      Sil
  9. anlatamıyoruz, gerçekte anlatamıyoruz.Biz üm Hatay halkı olarak Esadın yaındayız, en kısa sürede ülkesini temizlmesi temennmiz.o tecavüzler zulümleri yapan da Esad ordusu değil, hçte olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı tektir, doğru da tektir sevgili Meltem, Hatay halkı olarak Esat'ın yanında olmanıza çok sevindim, ben de ta başından beri hep Esat ve Suriye halkı için dua ettim. Adamı öldürüp, kalbini mi, ciğerini mi yiyen "muhalif" lerden olanların da vicdanları, cüzdanlarının önüne geçsin, Allah akıl fikir versin diyorum.

      Sil
  10. Nasıl bir çalışma ve bilgi aktarımıdır bu Müjde'ciğim. İnan hayran oldum sana. Rahmetli ablam tarih öğretmeniydi ve siyasetten de çok anlar, bana öyle güzel anlatırdı ki. Seninki ise ötesi. Demek neler dönermiş ve insanlar kandırılmış. Şaşkınlık içinde okudum, izledim. Emeğine sağlık. Türkiye silkelenip kendine gelmeli. Avantajlarını tersine çevirmemeli. Seni tekrar kutluyorum canım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah canım sadece araştırmayı seviyorum, akp'liler gibi tek yanlı, tek kaynaktan beslenmiyorum. Madalyonun öteki yüzüne de bakıyorum. En önemlisi bir ülke var ve o ülkeyi işgal edenler var. Kimin işgalci olduğu apaçıkken işgale uğrayan ülkenin hükümetini, ülkenin insanlarını suçlu göstermeye çalışmak için çok aşırı vicdansız ve psikopat olmak gerekir.
      Sen de sağol canım, sevgilerimle.

      Sil
  11. Hoşgeldin arkadaşım,arayı uzatma böyle diyecem malum sebebplerin vardı canın sağolsun,geldin ya ?
    Yine döktürmüşsün,ee o kadar gün beklemişsin ama hakkınıda vermişsin arkadaşım.
    Ne denir özetlemişsin anlayana anlamayana,yok zaten bir şey..
    "Umurunda bile değiliz,dert edindiklerimizin "desek de biz insanlıkdan çıkmadık çok şükür.
    Eline-yüreğine-emeklerinine-sağlık olsun .

    Lütfen artık lokkum için yapabileceğinin en iyisini yaptığına inan ve Bücürükle oyalan arkadaşım,ruh sağlığını bozacaksın dikkat et.
    yeğenin haklı,onlarda senin için üzülsün istemezsin herhalde...
    Lütfen telkin et kendini,kıyamam sana.iyi yürekli kadın bize lazımsın sen daha...
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Merih'ciğim:) belki dert edindiklerimizin umurunda değiliz ama ağzına sağlık insanlıktan çıkmadık.Senin de yüreğine sağlık arkadaşım, birlikte güçlüyüz..

      Telkin ediyorum Merih'ciğim şöyle ki, belli bir süre sonra zorla başka şey düşünmeye şartladım kendimi yoksa çok geç oluyor ve ağlama krizine giriyordum:( ama sokağa her çıkışımda, pencereden her bakışımda, karlarda vs. aklıma düşüyor, gözlerim arıyor:(
      Sen de öylesin canım, kötülere karşı birlikte mücadele edeceğiz ben olmazsam sen, sen olmazsan (Allah gecinden versin) öteki, o olmazsa beriki....
      Sevgilerimle...
      Benden de sevgiler.

      Sil
  12. Bunca yalan sonunda benim yüzüm kızarıyor ama onların ne vicadanı ne insanlığı olmadığı için rahatsız dahi olmuyorlar
    ve bunca yalan bunca belge ile sunulabilirken o mercimek beyinli sürü hala reddediyor ya olanları..o noktada onlarla aynı gemide yer almak dünyanın en büyük zulmü ve haksızlığı gibi geliyor bana

    Müjde'cim, laikçi ve kedici teyzesi mahallesinin :-) Sevgiler sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cüzdanları vicdanlarının önüne geçtiğinden yüzleri kızarmaz Kadriye'ciğim, bir yalan daha bak şu an aklıma geldi. (Yazmayı unutmuşum). Hani hep diyorlar ya Suriye'de Şii azınlık Sünni çoğunluğa zulmediyor diye. Dünyanın neresinde azınlık çoğunluğa zulmedebilir? Tersine çoğunluk azınlığa zulmeder. Başından mantık yok argümanlarında.
      Sorma canım kesinlikle haklısın, hakikaten büyük zulüm ve haksızlık onlarla aynı gemide yer almak.

      Benden kocaman sevgiler canım.:)

      Sil
  13. Emeğine sağlık Müjdecim..son günlerde milletin Halep "sevgisi" ile ilgili paylaşımları sonrası-okusunlar.. senin bazı paylaşımlarınin yüzlerce kopyası alınıp tek tek dağıtılması gerek..kendine sagligina da dikkat et..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de sağol Emel'ciğim, dün aklıma geldi iki YALAN daha ilave ettim yazıma. Bir tanesi ta olayların başladığı günlere ilişkin, El Cezire televizyonu çalışanlarının YALAN haberler yüzünden istifa etmeleri. Hatta 22 kişinin toptan istifası var. Bir diğer YALAN daha çok taze, 3 gün önce olmuş, yazımı yazarken yani...El Nusra tahliye otobüslerini yakmış, ateşe vermiş, kimse Halep'ten gidemesin diye, dinci(!!) Kanal7 televizyonu (hani yüzyılın soygunu Deniz Feneri'nin haram paralarıyla kurulan kanal) tam TERSİ şekilde vermiş haberi. Esat yanlıları otobüsleri yaktı diye. E bu kadar yalanı söyleyenlerin diğer haberlerine inanılır mı?

      Sevgiler

      Sil
  14. Abla çok güzel bir yazı olmuş kalemine sağlık Allah korusun ama topun ucunda Türkiye var gibi Suriye den gelip içimize karışan çok fazla vatan haini var sayılı artmaya da devam ediyor. İnan artık abla umudum tükendi en çok cocuklarımın geleceği beni korkutuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler, sen de sağol.
      Evet haklısın öyle düşünmekte, zaten Halep'ten tahliye edilen sakallı, eli silahlı (silahları teslim edip tahliye edilecekler) Çeçen, Suudi, Afgan, Bulgar, bilmem hangi ülkeden toplama "ılımlı muhalifler" i hangi ülkeye gönderecekler dersin? Hepsi bize geliyorlar!!!!

      Sil
  15. Eline koluna yüreğine sağlık canım. Adam kime sarıldıysa başını yaktı sıra ülkemiz de bu gece yaşanan olay da çok kötü kokuyor bence karşılıklı terör dediler ya bakalım sonra nasıl bir kazık yeriz:((( gitti adamcağız pisi pisine.
    Halep de çekilmiş savaşın acı yüzünü gösteren bir filmden bir sahne paylaşmışlar aynı kız çocuğu farklı savaş ortamlarındanmış falan gibi yazılan çizilen bir dünya laf merak edip googledan tarattım resmi bir film parçasıymış .Onu görünce bu tarz görüntülerle kendi şakşakçılarına vah tüh yaptırıyorlar bu da başka bir yüzleri.Esadın dörtte biri olaydı keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Irak'taki nükleer silah yalanı dahil tam 14 yalan söylenen bir olayda, diğer haberlerin de doğruluğundan şüphe etmek normal zekalı her insanın yapması gereken şey Hatice'm. Aklın yolu birdir. Ne derler bilirsin: YALANCININ EVİ YANMIŞ, KİMSE İNANMAMIŞ. Suriye, Libya hepsinde yaptılar. Kaddafi askerlerine viagra veriyor bile dediler. Daha ne yalanlar. Şimdi adamla "Ah, vah biz ne halt ettik?" diye dövünüyorlar. Demek hepsi yalanmış.
      Evet adamcağız pisi pisine gitti zavallı, elçi öldürmek ne demek yahu? Ne halkın can güvenliği var, ne askerin, ne polisin, ne büyükelçilerin....:( Keşke öyle olsaydı. Adam laik, karısının başı açık ya tüm dertleri o aslında. Suriye'ye şeriat getirmek. ABD nin dümen suyuna sokmak.

      Sil
  16. Ortadoğu savaşı ne yazık ki emperyalizmin ve batının ayak oyunları ile devam ediyor. Amaç çok farklı onlar için. Suriye'nin parçalanıp küçük devletçiklere (daha kolay yönetebilecekleri) ayrışması işlerine geliyor. Tesadüf değil orada teröre örgütlerinin palazlanması. Bu örgütlere silah sağlayan güçler söz konusu. Böl, parçala, yönet. Tarihin tozlu sayfalarına bakıldığında, insanlık tarihi boyunca ele geçirme, bölme ve yönetme isteğinin var olduğunu görürüz. Onların elbette umurunda değil ölen sivil masum insanlar. Yeter ki o bölgenin enerji kaynaklarını ele geçirsinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Hüseyin hocam, ta 1. Dünya savaşından beri aynı oyun. İşte parçaladılar güzelim Irak'ı, Libya'yı ve Suriye'yi. Keşke Rusya Libya'ya da yardım etseydi, ABD ve yardakçılarının eline geçmesini önlerdi. Niye yapmadılar bilemiyorum bizlerin aklının ermediği şeyler:( Dediğiniz gibi enerji kaynakları tek istedikleri.

      Sil
  17. ya her şey petrol için de mi. almanya ingiltere galiba bi de israil abd filan hepsi var galiba de mi herşeyin arkasında yaaa. bi de abd ye ters düştük artık galiba bundan sonra hayatımız zor sanırım değil mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta Doğu'da tüm savaşların sebebi petrol, doğalgaz vs. dir. Haklısın ters düştük, devlet yönetmek ciddi iştir, öyle bir Ahmet'e göz kırp, bir Mehmet'e, bir Ali'ye olmaz.

      Sil
  18. Selamlar Müjde ablacım, Artık kendi topraklarımızda da nerdeyse hergün bomba ve şehit haberleri alıyoruz.Dediğiniz gibi o kadar çok video,fotoğraf ve yardım kampanyaları dolaşıyor ki ortada, birkaç gün sonra aslında o öyle değilmiş diye haberini okuyorum, Artık haberlere, insanlara artık kimseye güvenmeyen ve inanmayan biri durumundayım.Ülkemizin gidişatı da hiç iyi değil.
    Ellerinize sağlık bütün olayın özeti bu tabi ki anlayana, anlamak isteyene..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da selamlar canım, hoşgeldin epeydir özlemiştim seni. Dediğin gibi her habere hemen inanmamak lazım. Beklemek lazım. Özellikle işgalci ülkelerin (ABD, Batı ülkeleri, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye) yaydığı haberlerin çoğu yalan. Kurmaca.
      Sen de sağol canım.

      Sil
  19. Yazının en başında bulunan Esad Erdoğan dostluguna dair olan gunler aklıma kazınmış. Vize de kalkmıştı sanıyorum o zamanlar. O günlerden savaş günlerine nasıl gelindiğine hala hayret ederim ben.
    Suriye ile ilgili çıkan haberlerin çoğuna inanmıyorum. Haberlerde anlatılanlar hep yalan geliyor bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya Zülal'ciğim? Nasıl da can ciğer kuzu sarmasıydılar! O zaman ki Esat neyse, 6 ay sonra ki Esat da oydu. Bu adam o zaman halkına zulmetmiyor muydu da 6 sonra mı aniden 'zalim' oldu?:)))Kargalar bile güler:))) Zaten inanma, bir kez yalan söyleyen insan her zaman yalan söyler, bunların 14 yalanını yakalamışlar e yani......

      Sil
    2. Sahi unuttum, kocaman bir yalan daha var, global research'de okudum, onu da Türkçe'ye çevirip ayrıca yazacağım, enkaz altında, bombalanmış, elektriksiz, susuz, alt yapısı bombalanmış bir ülkede enkaz altından twit atan küçük kızla ilgili bir yalan:))) Herkesi de kandırmış, acındırmış, "Bu son twitim olabilir" gibi twitler atıyor enkaz altından!! Ulan bizim sokakta kazı yapılsa değil bombalanmak internet kesiliyor:))))kız enkaz altından süper İngilizce ile dünyaya twit atıyor ve hep Esat'ı kötülüyor işgalci ABD ye tek söz etmiyor ! Sonra bir bakıyoruz ki, aynı kız cicili bicili giyinmiş bizim Tayyip'le Emine'nin kucağında poz veriyor!!!

      Sil
  20. Müjde Ablam emeğine sağlık.Nekadar donanımlı,bilgi dolu bir yazı olmuş.Haberleri okudukça inanmak istemiyorum.
    Umarım daha ds kötüye gitmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de sağol İnci'm.
      Bu yazı için bir dolu kaynak taradım, video linki verdim. Gerçekten emek verdim yalan yok. Şimdi bu 4 milyon Suriyeliyi ülkemize doldurdular ya, yarın bir gün onlar da bizim "muhalefetimiz" olacak, bir ABD/NATO işgaline bahane için. Demedi deme...:(

      Sil
  21. Merhabalar.
    Daha önceleri aman Suriye bataklığına dikkat şeklinde yazı yazanlar, uyaranlar çok oldu ama, her nedense bu Suriye uyarısı bile bile lades oldu. Suriyeliler bunu zaten yaşayacaklardı, ama mekiri bize dokundu.
    NOT: Mekir: Bela, zarar, yaramaz anlamında kullanılır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey,
      Kesinlikle doğru bir tespit. Çok uyardılar ama dinlemediler. Güya Şam camiisinde namaz kılacaklardı, şimdi Suriyeliler bizde namaz kılıyor.
      Bloğu bıraktığım halde, okuyup, yorum yapıyorsunuz ya, çok mutlu oluyorum, eksik olmayın, çok teşekkürler.
      Benden de selamlar, saygılar.

      Sil
  22. Merhabalar.
    İktidarın, Suriye olayındaki tutum ve davranışlarına öyle kızgın ve öfkeliyim ki, anlatamam!.. "Etme eyleme dikkat et, bizi de Suriye bataklığına çekmeye çalışıyorlar" diye ne kadar çok söylediler. Ama dinlemedi ve ülkemizi götürdü bu Suriye bataklığına gömdü. Şimdi çık işin içinden nasıl çıkacaksan. Allah bunların layığını versin. Yazık değil mi bu güzelim ülkeye ve insanlarına!..
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Amerika ve Batının uşaklığını yaptığı için gömüldük o bataklığa. Aynısını vaktiyle Özal da yapmıştı. "Bir koyup, on alacağız Irak'ta" dediğini hiç unutmuyorum. Sayesinde Iraklı sığınmacılar ve sığınmacı kılığında yüzlerce, binlerce pkakalı doluşmuştu ülkeye. Dinci değil mi hepsi aynıdır. Allah vermeyecek maalesef Recep bey, verirse hukuk - yargılama - mahkeme verecek. Yoksa hepsi yanlarına kâr kalacak.
      Çok teşekkür ediyorum.
      Selamlar, saygılar.

      Sil