18 Mart 2023 Cumartesi

DAİMA YAPMAYA KORKTUĞUN ŞEYİ YAP

 

(Daima Yapmaya Korktuğun Şeyi Yap)

Kalp Çağrısı (When Calls the  Heart) dizisinin 6. Bölümünü izlerken bu söze rastladım. Hatta senaryo gereği bu sözü ahşap bir panoya yazıp; kasabanın kitaplığına hediye ettiler.  Amerikalı düşünür ve yazar Ralph Waldo Emerson söylemiş. Tabii yapmaya korktuğunuz şey deyince rüşvet almak, eşinizi aldatmak gibi kötü şeyleri, yasakları vs. kastetmiyor. Doğru olduğunu bildiğiniz halde çeşitli nedenlerle (siyasi vs.) yapmaya korktuğunuz şeyi yapın diyor. Valla ben yapmaya çalışıyorum iyi de oluyor. Yatağa başımı koyunca rahat uyuyorum. 

Sonradan not: Dizi çok güzel. Romantizm sevenlere göre.  Yatak sahnesi yok. Ailece, çoluk çocuk rahatça izleyebilirsiniz 6 sezonu da izledim. 7, 8, 9 da var ama henüz Türkiye'ye gelmemiş. 

Önceki şikayetime yorum yazmayanlar, bu yazıma da yorum yazmasınlar.





12 yorum:

  1. Dizi hakkında bir bilgim yok ama Amerikalı düşünür güzel demiş. Paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle eski dönemlerde geçen, kadınların yerlere kadar elbiseler giydiği, saloon'lu kovboy kasabası vs. ama tam western değil, romantik, sevimli, serüvenli bir dizi. Kanada yapımı. Tüm dünyada çok beğenilmiş ki, 9 sezon olmuş, bu dizinin hayranları kendilerine "Hearties" diyorlar. Facebook, Twitter grupları var:) hoşça vakit geçirtiyor. Ben de size teşekkür ediyorum özellikle cesur davranıp önceki şikayetime yorum bırakan dört arkadaşımdan birisiniz.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Her insan yapmaya çekindiği veya korktuğu şeyin üstüne üstüne gidemez. Şu anda bu durum, tam bana uyan bir durum. Neden derseniz? O kadar çok yara aldım ki, bu nedenle her şeyden korkar oldum ve korktuğum şeyi yapmaya da cesaret edemiyorum açıkcası.
    Paylaşımınız için teşekkür ederim. Emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygı ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yok, yok siz blog arkadaşlarım arasında en cesur olanlardansınız, burada siyasi yüz kadar yazım, karikatürüm var, hepsine ve son şikayetime korkmadan yorum yazdınız. Ben korku eşiğini geçtim. Tuhaf ama zamanla insan korkmamaya alışıyor. Öyle "Yok Silivri soğukmuş, yok şu, yok bu" ne olduysa artık vız geliyor, tırıs geçiyor:))) iyi de oldu, üstümden yük kalktı, oh ne güzelmiş...haydi beybisi at Silivri'ye de göreyim diyorum.
      Ben de yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  3. Korkunun ecelee faydası yoktur. Bu nedenle korkunun üzerine gideceksiniz ve korkunun esiri olmayacaksınız. Doğru bildiğiniz işi de yapmaktan korkmayacaksınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Korkuyla yaşanmaz. En çok kim korkuyor biliyor musunuz? Tayyip ve ailesi, yandaşları, bankmatik memurları, bakanlıklarda, belediyelerde işe yerleştirdiği ilkokul 2 terk türbanlı karılar korkuyor şu anda. Kaybedersek halimiz nice olur? Bankmatik maaşları kesilirse? 30 yerden para alırken ne yaparım? diye...

      Sil
    2. memlekete faydası dokunmuş herkesin elini öperim, saygı duyarım. ancak memlekete zararı dokunmuş herkesin de akibetlerinde katkım olmasını isterim. külhanbey ağızla konuşmak bana yaraşmaz. hani ne derler, ısıracak it dişini göstermezmiş.

      Sil
  4. güzel sözmüş, emerson da önemli zaten, dizi de tatliş evet :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Size, yazılarına göz atmanız için bir blog sayfası tavsiye edeceğim. Ben bu sayfayı tanıdığımdan beri takip ediyorum. Sizin de ilgi duyacağınızdan şüphem yok.
    https://dilinkemigiyok.blogspot.com
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çok teşekkür ediyorum. Mutlaka bakacağım.
      Selamlar, saygılar.

      Sil