25 Şubat 2024 Pazar

KÖPEĞİNİ GEZDİREN ADAMA SALDIRAN SIĞINMACILAR VİDEOSU



Çok değil birkaç sene sonraki Türkiye'nin durumunu izlediniz sevgili blog okurları. 
YouTube, şiddet içeren bazı görüntüleri kestiğini yazmış. (YouTube'un güvenliği için)
Olay, Hollanda'da yaşanmış. Saldıran gençlerden biri yaşlı adama yumrukla ve çekiçle vururken, diğeri videoya almış. Yaşlı adam, kendisini ve köpeğini korumaya çalışsa da çaresiz kalmış. Adam yaralanıp, yere düşünce, kaçmışlar. Polis 13, 14 ve 15 yaşlarındaki saldırganları yakalamış. 

2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Çok uzak değil o günler. Sokakta, caddede yürürken yolumuzu kesecekler alacağını alırsa kişiyi rahat bırakırlar, alamazlarsa kişiyi hastanelik ederler.

    Geçenlerde orta yaşlı bir vatandaş ile metro istasyonundaki asansörü kullanmak için asansörün giriş yerine geldik. Asansörler engelli ve yaşlılar için tahsis edilmiş. Daha 12-13 yaşlarında Adana'dan gelmiş fellah gibi bir fırlama asansöre binmeye çalışırken biz müdahale ettik ve "bu asansörler engelli ve yaşlılar için sen ne bekliyorsun burada" deyince "dizim ağrıyor abi" dedi küstahça, yanımdaki arkadaş dedi ki "abi bunlar bizim daha iyi günlerimiz, Adana'dan gelmiş bu fırlama, yarın bunlar bizim yolumuzu kesecekler" demişti, hiç unutmuyorum.

    İşte şimdi bize değmeyen yılan bin yaşasın hesabı, iktidarın sığınmacı politikasını yere göğe sığdıramayanların yarın yolları bu haydutlar tarafından kesilince bakalım aynı şeyleri söyleyip savunacaklar mı? Bir de bu olayı, hicret-muhacir ve ensar konumuna indirgeyerek değerlendirmeleri yok mu, adamı zıvanadan çıkarıyorlar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Abi,
      Maalesef haklısınız. Zaten daha önce Afganlı sapığın saldırdığı ve başına taşla vurduğu genç kız öldü, Suriyelilerin Ankara'da öldürdüğü genç bir çocuk, daha neler neler var. Hepsi de basına yansımıyor. Çoğaldıkça sürü psikolojisiyle daha da azacaklar.
      Muhacirler Türk ve Müslümandılar, zaten geldikleri yerler de Osmanlı imparatorluğunun sınırlarına dahildi. Afganlı, Suriyeli, Afrikalı, zıkkımın köklü değillerdi bunu siz zaten biliyorsunuz; yorumumu okuyacak olan AKP'liler için söyledim. İkisi bir mi? Kel alaka! Onlar da biliyorlar da işte vatan haini oldukları için gıcıklığına söylüyorlar.
      Konuya katkınız için çok teşekkür ediyorum.
      Selamlar, saygılar.

      Sil