25 Şubat 2024 Pazar

NEDEN AKP HÂLÂ OY ALIYOR?

Bilmiyorum bloğumu okuyan arkadaşlarımdan bu sorunun cevabını merak edenler var mı? Varsa da çoğunluk yanıt olarak  "makarna", "kömür" diyecekler. Bir dereceye kadar haklılar. 

 "Eh, nasılsa makarnam geliyor, kömürüm geliyor, başka partiye oy atarsam, makarnam, kömürüm kesilirse? " 

diye düşünüyorlar ama AKP'nin hâlâ oy almasının bence asıl sebebi ta dedelerimizden gelen yetiştirilme tarzımız sebebiyle her şeyi Allah'a bağlamamız, her şeyi Allah'tan beklememiz, her şeyin sebebini Allah'tan bilmemiz, her şeyi Allah'a havale etmemiz.

Evlenmeye karar mı verdiniz?

"Tanrı verirse geçinir, gideriz." 

Çocuk mu doğdu?

"Allah kısmetini verir."

Çocuğunuz olmuyor mu?

"Allah istemiyor."   

Çocuk mu öldü?

"Allah aldı."

Yoksul musunuz?

"Allah bu kadar vermiş."

Taze fasulyenin kilosu 100 TL!

"Buna da şükür."

Depremde eviniz yıkıldı, tüm aileniz öldü.


"Allah'ın takdiri."

Çocuğunuz uyuşturucuya başladı, hırsızlık yapıyor, anasını, dedesini dövüyor.

"Allah bizim de kaderimizi öyle yazmış."

Atanamayan matematik öğretmeni inşaatta çalışırken düşüp öldü.

"Mukadderat!"

Yolsuzluklar tavan yaptı, çalıyorlar, 30 yerden maaş alıyorlar.

" Öyleleri Allah'tan bulur, haram olur; çalıyorlar ama alınları secdeye varıyor"


Şimdi bu insanlar yaratıcıya ne kadar büyük hakaret ettiklerinin de farkında değiller çünkü bunların hayallerindeki Tanrı, bildiğiniz gaddar bir Tanrı oluyor! Darth Vader'den hallice bir Allah yani!

 Çocuğun kısmetini Allah vermez, işin yoksa, maaşın yoksa Allah ne yapsın? Sürünür, sefil olursun, çocuğun uyuşturucuya başladıysa ya aile olarak ilgilenmediniz, hatalar yaptınız, kötü büyüttünüz, ya çok kötü arkadaşlar edindi, Allah'ın ne suçu var? İnşattan düşen matematik öğretmenini Allah düşürmedi, hükümetin yani AKP'nin suçu, benim çocukluğumda yani AKP öncesi "Eski Türkiye'de" "atanamamak" gibi bir problem yoktu, depremin sebebi de yine Allah değil çürük yapılar, çürük binaları yapan ahlâksız, liyakatsız müteahitler, onlara rüşvetle ruhsat veren insanlar, imar affı çıkartan AKP, kolon kesen geri zekalılar, deprem zamanı Twitter'ı kapatan AKP! Yoksa deprem tıpkı yağmur, kar gibi bir doğa olayı, Ay'da bile depremler oluyor. İnanmayan Ay'da deprem oluyor mu? diye yazsın okusun. Deprem Allah'ın insanlara cezası filan değil; olsa Ay'da olmazdı ya da ateizmin tavan yaptığı İsveç'te de deprem olurdu ki, fay hattında olmadığından hiç deprem olmuyor. Mis gibi ülke.

Dahası, dinler bir tür tehlikeli, alışkanlık yapan akıl hastalığı olduğu bu cevaplardan kabak gibi ortaya çıkıyor. Şöyle ki, çocuğu olmayan Allah vermiyor diyor ya, tıp bilimi ilerleyince çocuğu olmayan aileler bal gibi tüp bebekle ikiz çocuğu bile oluyor. E, hani Allah vermiyordu? 

İşte o yüzden ülkenin milyonlarca sığınmacı ile işgal edilmesine,  sabahın köründe 1 kilo ucuz kıyma kuyruğuna girilmesini, Türk parasının sürekli değer kaybedip her gün yoksullaşmalarını, amirallerin hapiste çürümelerini, çocuklarının okuyamamasını, bir baltaya sap olamamasını, kızının kocası, eski kocası ya da boşanma aşamasındaki kocası ya da erkek arkadaşı, eski erkek arkadaşı tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmesini de Tanrı'ya yüklüyor. 

Pahalılığı Tanrı yapıyor, yoksulluğunun sebebi Tanrı. 

Niye başka bir partiye oy atsın? 

Demek yine döndük dolaştık Tanrı'ya yani dinlere geldik. İşte dinler bu kadar zararlıdır. Siz şükrettikçe, her şeyin sebebini Tanrı'ya bağladıkça,  dinlere, tarikatlara inandıkça, AKP ve benzerlerinden asla kurtulamazsınız.  Dolayısıyla, İsveç, Norveç gibi dinci olmayan bir ülkede AKP gibi bir parti değil 23 yıl, 2 ay bile iktidarda kalamazdı hatta hiç seçilmezdi.

Bir de  "CHPliler, Atatürkçüler, laikler, askerler başörtülüleri üniversiteye almadılar?" olayı var.  Onu da birkaç gün sonra yazacağım. Konu dağılmasın.


8 yorum:

  1. Merhabalar.
    AKP'nin neden hala oy aldığı saptamanızın ikinci ana nedeni de muhalefettir. Şöyle bir siyasi arenaya bakın, hiç aklı başında doğru dürüst bir muhalefet var mı? Ben bu konuda uzman ve bilgi sahibi biri olmamakla birlikte iktidarın karşısında kuvvetli bir muhalefet göremiyorum. CHP'nin başına Ekrem İmamoğlu getirilmiş olsaydı, belki de partiyi toplayıp kuvvetlendirip sağlam, güvenilir bir muhalefet partisi olabilirdi. CHP'nin dışında zaten muhalefetlik yapacak parti hiç yok! Hele de AKP'den kopup ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ne kendilerinde bir liderlik vasfı var, ne de partilerinde muhalefetlik yapacak bir marifet var. Her iki parti de kocaman bir hiç!
    İyi parti ve lideri için de aynı şeyi söyleyebilirim. Bunlardan hiçbir şey olmaz! Bana göre, Muhsin Yazıcıoğlu öldürülmeseydi, ülkemizin en güçlü muhalefet adayı ve partisi olacak durumdaydı.
    Diğer bölük pörçük partiler için hiçbir şey söyleyecek durumda değilim.
    Bir diğer neden ise, sizin de yazınızda bahsettiğiniz hususlardır. Bu durum da iktidar hala güçlü görünüyor. Hep birlikte yükleneceğiz ve iktidarın dışındaki mevcut belediye başkanlarının yerlerini korumasını sağlayacağız. İlle de İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediye başkanlıklarını. Ankara'da ikamet eden ve oy kullanan biri olarak biz üstümüze düşeni yapacağız.
    Selam ve Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Abi,
      Pek çok insanın söylediğiniz üzere muhalefeti beğenmediği için AKP'ye hâlâ attığını biliyorum. Ali Babacan, Davutoğlu zaten AKP artıkları, ülkenin başına sığınmacı sorunu ve 20 yıl AKP'nin her suçuna, her şeyine ortaktılar, yok öyle ayrılınca "cici" olmak.

      Yalnız muhalefeti beğenmediği için AKP'ye oy atmak da akıl kârı bir şey değil. Sizin için söylemiyorum, böyle düşünen ve AKP'ye oy atacaklar için söylüyorum ki, böyle yaptıkları müddetçe AKP başımızdan hiçbir zaman gitmez.

      Bir örnek vereyim; 30 kişilik büyük bir ailesiniz, bu ailenin başında astığı astık; kestiği kestik, hırsız, bir oğlu katil, kendisi ruh hastası biri var, bir bakıyorsunuz ailenin her şeyini satmış, cebine koymuş, bir bakıyorsunuz evsiz, barksız, eroinmanları eve doldurmuş, bir gün dediğini, ertesi gün yalanlıyor, sürekli yalan söylüyor ama bu aile veya aşiret
      "Yahu yerine kim gelecek? Boş ver yine bu kalsın"
      diyor.
      Yani yerine çok beğenilmese, kusurları olsa da, o ailede bu deliye en çok muhalefet eden, onun yaptıklarını yapmayacak kişi getirilir, en azından psikopattan kurtulurlar, sonraki günlerde onun da yerine daha iyisi, onu da beğenmezlerse daha iyisi - ama asla o eski ruh hastasını - getirmemeyi öğrenirler. Yani şu bir defolup gitsin, yerine Özgür Özel'i beğenmezseniz, yarın başkasını getiririz, o da olmadı, başkasını ama asla geriye dönüş yok, asla tekrar Tayyip, Tayyip olmadı oğlu, damadı, kızı, karısı yok! Burası PADİŞAHLIK değil ki, bunlar padişahlık olsun istiyorlar.

      Evet ben de Ankara'da üstüme düşeni yapacağım. Kardeşim, yeğenlerim İstanbul'da Ekrem başkana, ben burada Mansur başkana oyumuzu yine atacağız.
      Çok teşekkürler yorumunuza, sağlıcakla kalın.
      selamlar, saygılar.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Bir insan ülkesinden soğur, nefret eder ve başka ülkelere imrenir mi? İmrenir...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Abi,
      Kesinlikle soğur, nefret eder ve başka ülkelere imrenir.
      Atatürk bu kadar genç yaşta ölmeseydi bir Finlandiya olabilirdik. Bugün dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke.
      Rahmetli, Finlandiya hakkındaki Beyaz Zambaklar Ülkesi kitabını okuyup çok beğenmiş, Milli Eğitim Bakanlığı'na okullarda okutulsun diye tavsiye etmiş. Demek hayali Türkiye'yi bir Finlandiya yapmaktı. Biz, ise Afganistan, Irak, Suriye, Afrika'nın kabile ülkeleri olma yolundayız! Arabistan'ın bile aklı başına gelmiş diye okuyorum. Laikliğin önemini anlamışlar. Hatta prensleri "Ben Arabistan'ın Atatürk'ü olacağım" demiş. (Eğer yalan haber değilse)
      Selamlar, saygılar.

      Sil
    2. Merhabalar Bücürükveben.
      Ben de Finlandiya'ya çok imrenirim. Soğuk bir ülke olmasına rağmen, oraya kabul edilebileceğimi ve orada yaşayabileceğimi bilsem, emin olun çeker giderim. Ama yaş itibarıyla öyle ülke değişikliği bize göre değil.

      Ülkemizi adım adım bataklığa sürüklüyorlar. Eğer şu mahalli seçimlerinde vatandaş gereken dersi ve mesajı veremezse, işimiz kötü bilesiniz.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Ben de öyle Recep Abi, coğrafya kader dedikleri kadar var, inşallah o dersi veririz.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
    4. Merhabalar.
      Herhalde o dersi verdik değil mi?
      Selam ve saygı ile.

      Sil
    5. Merhaba Recep Abi,
      Valla sonunda verdik. En aptal insanlar bile zamanla uyanıyorlar.
      Selamlar, saygılar.

      Sil