23 Ağustos 2023 Çarşamba

ÇİZGİ ROMANLARIM

Bugün de yazıp çizdiğim kısa özetler halinde bloğumda yayınladığım hikayelerimi yine şimdiye kadar okumamış veya okuyup tekrar hatırlamak, gülmek isteyen arkadaşlar için paylaşmak istedim. Çizgi roman oldu desem yalan olmaz. (Profesyonel çizer olmasam da) 😀😀😀😀

Bunların ilki olan Etme Bulma'yı geçenlerde yayınlamıştım. Onun linkini tekrar  koymadım. Sayfanın aşağılarında görürsünüz zaten:)


Çoğu arkadaşımın sevdiği tam 46 bölümlük bir sitcom. Evet, yanlış duymadınız bir sitcom; Yapımcıların dikkatini çekse de sitcom olsa, ekranlarda izlesek diye yazmıştım. Tıklarsanız 1. Bölüm açılır. 

KARAKTERLERİM ' e tıklarsanız hepsi kendi hayal gücümün ürünü olan apartman komşularınızla tanışacaksınız.  

Bu arada unutmadan bu çizgi-hikayemde sevgili blog arkadaşım  AKŞAM SEFASI bana çok yardımcı oldu. Kaynana Huriye karakterimi o seslendirdi. Bayağı dublaj yaptı yani. 😀 Çok da güzel oldu. Müteşekkirim. ♥



Bunu çocuklar için bir animasyon film olması hayaliyle çizmiştim. Rahmetli babamın çocukken bana anlattığı  "Ayı Masalı" bu hikayemin esin kaynağı olmuştu.
Sadece altı bölümdür. Çocuklarınız varsa okumalarını ve eleştirilerini, yorumlarını beklerim :) Büyükler de sevebilir. :) Bu hikayeme İngilizce alt yazı koymuştum. 


Wattpad' da uzun soluklu bir roman olarak yayınladığım hikayemin çok daha önceden kısa, özet çizgi roman şeklindeki hali. :) Şimdi baktım da çizgi roman şeklinde çok özet olmuş. Yeşim'in biyolojik babası kim? Neden onunla evlenememişler? Geçmişte neler olmuş bitmiş? Her şeyi çok daha ayrıntılı  tam bir roman gibi okumak isterseniz YEŞİM - ROMAN 'ı tıklamanızı öneririm. Çok daha keyifli. :)

Bu hikayem de  çizgi roman şekli kısa özet gibi. Aylin'in neden gençleşmeye bu kadar takıntı yaptığı, sonraki olayları tam bir roman şeklinde okumak isterseniz GÜZEL KATİL - ROMAN ' ı tıklayın:) Üstelik hikayeye eklemeler yaptım. Elflerden bir tanesi esas oğlana aşık oldu. Olaylar karıştı. Bunlar çizgi-roman şeklinde olanda yok.

Keyifli okumalar dilerim. 😊😊


18 Ağustos 2023 Cuma

TATLIŞ HİKAYELERİM

Bugün, Wattpad hikaye yazma sitesinde paylaştığım hikayelerimin linklerini veriyorum. Hepsi de kendi hayal gücümün, kendi alın terimin, kendi emeğimin ürünüdür. En eskisini ta 1994'te yazmaya başlamıştım. Şu an TV sektöründekilerin çoğu kendi hayal güçleri olmadığından, Netflix, BBC, Kore dizileri ve Hollywood filmlerinden konu çalıyorlar,  çoğu emek ve fikir hırsızı.  

Linkleri tıklarsanız hikayelerimin birinci bölümüne gidersiniz.
Okuduktan sonra sayfayı aşağı kaydırırsanız "sonraki bölüme devam et" i göreceksiniz; 

Keyifli okumalar 😊😊😊

 1GÖNDERİLMEMİŞ AŞK MEKTUPLARI


En kısa hikayemden başladım: Sadece tek bölümlüktür. Birkaç dakikada okuyup bitirebilirsiniz. Çok kısa olmasına rağmen çok sevilmiş ve okurların bu ilgisi beni çok mutlu etmişti.  



Bu da kısacık, üç bölüm bilimkurgu bir hikaye. Babamın Kore'den anneme yazdığı mektuplardan esinlenip, paralel evrenlerle harmanlayınca ortaya bu hafif  'hayaletli' öykü çıktı. 



Düşman Aşıklar, an itibarıyla 18.000 tıklanma ile en çok okunan hikayem oldu. 1994'te ilk halini yazmıştım. Aradan geçen yıllarda çok geliştirdim ama ana teması değişmedi. İlk göz ağrım ve çok sevdiğim bir romantik komedidir. Kahkaha atmak istiyorsanız bundan başlayın derim. İflah olmaz romantiklere ♥



Bazı okurlarımın en sevdiklerinden olan bu hikayeme geldik: Maden işçilerine ithaf etmiştim. Okuyunca sebebini anlayacaksınız. İlkokuldaki çocukluk aşkını unutamayan yeşil gözlü Yeşim'in hikayesi. Romantik ve polisiye. Sürükleyici bir pembe dizi.

5) GÜZEL KATİL 

Ve  en ilginç konulu hikayeme geldi sıra. Hiç evlenmemiş, kız kurusu Aylin bir gecede 60 yaşından 25 yaşına dönünce sevinmekte acele eder ve başı polisle büyük derde girer. Bir dilek dilerken dikkatli olun çünkü gerçekleşebilir. :) Yine bol kahkaha ve heyecan sizi bekliyor.



Basılmış ilk ve tek kitabım. Tek çünkü kendi paramla bastırmadım. Çok pahalı ve gücüm yetmez. Eksik olmasın yayınevi beğendi ve kendisi bastı. Beş kuruş ödemedim. Bunun için müteşekkirim. Bu arada Begonvilli Ev'in devamını yazmaya başladım. İsmi henüz belli değil. Bir yıl alır yazması. İnternetten sipariş vererek alabilirsiniz. 

7)NİKÂHZEDE

Ve en son yazdığım hikayemde sıra. Düğün günü terk edilen güzeller güzeli, atanamamış öğretmen Aydan'ın hikayesi. Çitlembik sokağının mavi gözlü, tonton postacısının kızı Aydan'ın öyküsünü çok seveceğinizi tahmin ediyorum. 

16 Ağustos 2023 Çarşamba

ETME - BULMA

Bugün altı sene önce yazıp, çizdiğim bir aksiyon - komedi hikayemi okumayanlar ve okuyup sevmiş yeniden hatırlayıp gülmek isteyenler için paylaşmak istedim. Konusu: Aldatan eşler ve kız arkadaşın kız arkadaşa ihaneti. Resmin altındaki linki tıklarsanız 1. Bölüm açılır. Toplam 11 bölümdür. Keyifli okumalar dilerim. Umarım beğenirsiniz.  Resim, hikayemin ana karakterlerinden biri.


😊😊😊