10 Kasım 2023 Cuma

ÖLÜMSÜZLÜĞÜN BEDENLE İLGİSİ YOKTUR

Herkes toprak olur ama herkes ölümünden 85 yıl da geçse, 90 yıl da geçse, özlemle hatırlanmaz.


Anneleri, babaları bile ancak evlatları, akrabaları yaşadıkça hatırlarlar onlar da ölünce anacak, mezarına gidecek, bir çiçek bırakacak kimsesi kalmaz.

O yüzden Atatürk tektir. Bu dünyada çok devrimci lider geçti. Lenin, Che Guera, Fidel Castro, Mao. Hiçbiri Atatürk kadar sevilmedi. Atatürk'ümüz tektir. Sadece vatanımızı, milletimizi düşmanlardan kurtarmakla ve devrim yapmakla kalmadı, şapkamızdan ayakkabımıza, alfabemizden, geometri kitabımıza, dil bilimci gibi dil bilimiyle ilgilendi, insandan sayılmayan kadınlara haklarını verdi. Olmasaydı şimdi üç kez "Boş ol" denilip it gibi (köpeklerden özür) kapı önüne atılacaklar, 9, 10 yaşında 50 yaşındaki heriflerle evlendirileceklerdi.

Para, pul umurunda değildi. Koysun yanına rakısını, leblesini,  denizi seyretsin, sevdiği kadını düşünsün, güzel bir aşk şarkısı dinlesin gramofonda. Mutlu olmaya yetiyordu. 

Olmasaydı halifeliği kaldırmaz, padişahlığı kaldırmaz, "Halife de benim, padişah da benim" der servet yapardı. Tersine çağdaş dünyaya yakışmayan, çağdaş dünyada yeri olmayan bu iki şeyi de attı.

Halkına ASLA YALAN SÖYLEMEDİ. Dün dediğini, ertesi gün tam tersini yapmadı. Çarşamba söylediğini, perşembe inkâr etmedi.

Böyle yalansız, riyasız, içi bir, dışı bir olduğu için, yüzünde kin, nefret yok, içinin güzelliği yüzüne yansıyor hep. Bak bak doyamıyorsun, ne yakışıklı, ne güzel insan yahu diyorsun. Hollywood yıldızı gibi. 

O yüzden de Atatürk her zaman sevilecek, sayılacak, her ölüm yıldönümünde saygı duruşunda bulunulacak.  

Sana gelince  onun tam tersi olduğundan kin, nefret dolu ekşi suratın ekrana gelince kanal değiştiriyoruz, "Geldi yine tipini ........m" diyoruz. Öldüğünde - umarım ölmeden önce epey ama epey sürünürsün- palazladığın hırsızlar, uyuşturucu baronları, kaçakçılar, vatan hainleri, Fettoşgiller, tarikatgiller seni anında satacaklar ve 15 Temmuz'daki şeytani planın ortaya çıkacak.  Bu hayatta yargılanmaktan yırtsan bile gıyabında illa ki bir gün vatan hainliğinden yargılanacaksın. 

Hırsızlıkla edindiğin servetinin miktarı da tıpkı Erbakan gibi, oğulların, kızların, damatların "Babamızın mirasını bizden kaçırıyolaaa!" diye birbirine girince anlaşılacak. Hepsi birbirini mahkemeye verecek.

Ülkenin yarısı arkandan " Atatürk'ün kurtardığı topraklarımızı 72 milletten  psikopat, hırsız, arsız, katil, hapishane kaçkını, teröristle topsuz, tüfeksiz işgal ettirdi vatan haini or....pu çocuğu" diyecek. Şu anda da diyor zaten. Mezarına giden 10 - 15 kişi olursa sevin. Bak Menderes'e, bak Özal'a, bak Demirel'e kaç kişi gidiyor mezarlarına?  

Vatan kurtaran halaskârgazi olmak kolay değildir ama vatan haini olmak kolaydır. Senin gibi açgözlü,  paragöz, üç kuruşa beş takla atacak olmak yeterli.  İsim vermedim yarası olan gocunsun. İsim vermedim ama herkes kimden bahsettiğimi anlayacak zira o kadar kötüsün işte. Sen, Darth Vader gibi, ülkeye kötülük yaptıkça, Atatürk'ü daha da özlüyoruz, kıymetini daha da anlıyoruz. 

4 yorum:

  1. Merhabalar.
    Sizin de dediğiniz gibi sevgili Atamız tektir. Onun eşi ve benzeri yoktur. Daha onun gibi bir lider, onun gibi bir devlet adamı daha dünyaya teşrif etmememiştir.

    Vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyet'imizin kuırucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85'nci yıl dönümünde büyük bir saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

    İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyada çok büyük ve önemli değişiklikler olmuştur. Türkiye İkinci Dünya Savaşı'na girmemiştir. Ancak Amerikalılar, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 1945-46-47 yıllarında ülkemizi, kendilerine müstemleke yapmışlardır. Amerika tek kurşun sıkmadan ülkemizi işgal etmiştir.

    Ve daha sonraki yıllar içinde de Amerika'nın onayladığı partiler hükümet olmuştur. Askeri darbeler de Amerika'nın isteği üzerine yapılmıştır. Yani kısacası ülkemizi başımızda bulunan iktidarlar değil, Amerika emperyalizmi yönetiyor.

    Oysa, Atatürk hayatta ve ülkenin başında olmuş olsaydı, bunların hiçbirini yaşamayacaktık.

    Daha sonraları her şeyimizi özelleştirme furyası içinde sattık savdık. Sata sata işte bu günlere geldik. Topraklarını sattılar diye Filistinlilere kızıyorlar. Bizim Filistinden ne farkımız var ki?.. Bizim başımıza ne zaman çökecekler diye kurbanlık koyun gibi bekliyoruz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Doğru söze ne denir? Dünyada da tek, ülkemizde de tek.
      Aminnnnn.
      Evet maalesef Atatürk öldükten sonra emperyalizmin kıskaçlarına takıldık kaldık. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kıymetini de anlıyoruz şimdi. ABD gemilerini protesto ederken, dinciler Dolmabahçe Sarayı önünde, sahilde, rıhtımda ABD gemisi önünde namaza durup secde ettilerdi.

      Hayırsız evlatlar öyledir, babadan, dededen kalma toprağı satarlar, üç kuruş için sonra dilenci olurlar, sokaklarda geberirler. Yılmaz Özdil bu dediğiniz konuda güzel bir yazı yazmıştı, aklımda kaldığıyla

      "Anasından, babasından kalan üç kuruşluk, 50 yıllık eski kilimi, tencereyi satmaz, miras diye birbirine girer ama vatan toprağı gözünün önünde satılıyor kılını kıpırdatmaz."

      Valla bu da herhalde akraba evliliği, yeterli beslenememe, genetik olarak zeka düzeyimizin Avrupa'da az olmasından oluyor.
      Atamızın ruhu şad olsun.
      Çok teşekkür ediyorum yorumunuza.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  2. ah yaaa bir 10 yıl 20 yıl daha yaşasaydı yaaa :)

    YanıtlaSil