16 Haziran 2024 Pazar

VATANDAŞTAN İNCE AYAR

 

En çok 

"Hayatında Cin Ali'den başka kitap okumamış"

cümlesini alkışladım. Bu tipler oturduğum apartmanda ve mahallede bolca var. 20 yılı aşkın süredir akp denen suç örgütü ve hırsız çetesini başımızda tutanlar da en çok bu tiplerden çıkıyordu. Evlerine güle güle oturuna giderdim; gözüm bir Dostoyevski, bir Tolstoy, bir Balzac arardı ama ne mümkün. Duvarda asılı 'kutsal' kitap ve çocukların ders, dershane kitaplarından başka kitap olmazdı. 

Kollar dirseğe kadar bilezikli, başlar örtülü, müteahhit karıları, daha üç gün önce çayını içip, kısırını yiyip, kekini mideye indirdikleri kadının dedikodusunu yapardı! Bu kapalıların beş tık ötesi yani daha vahimlerini Müge Anlı vs. gündüz programlarında izliyoruz. 

Hepsinin temelinde kitap okumayan, cahil; Atatürk'ün ve 28 Şubat'ın kıymetini bilmemeleri yatıyor. 28 Şubat, bu adamcağızın tarif ettiği tipler yani Almanya'nın, Amerika'nın bizi kıskandığına inanan "hırsız ve ahlaksız dinciler" başımıza çökmesin yoksa ülkeyi mahvederler diye yapılmıştı.  

Not: Benim ayağımdaki ayakkabı da eski, saymadım kaç yıl oldu. Bir tek o cümlesine katılmadım. Yoksulluk ayıp değil; yeter ki, yoksulluğu kadere, Allah'a, dinlere bağlamasın insan. Yoksulluk varsa sebebi ülkenin kötü ve hırsızların elinde olmasıdır. SAKIN BU PAYLAŞIMIMIN ALTINA İYİ BAYRAMLAR FİLAN YAZMAYIN SİLERİM.....Bücürük'ümü kaybettim bayram mayram yok bana...

8 yorum:

  1. Merhabalar.
    Acını anlıyor ve paylaşıyorum. Bu acıyı bilen bilir. Bu acı karşısında size sabırlar dilerim. Artık dinleri ortadan kaldırmalı. Kardeşim, iktidardan tutun da ta en uyanık insanlara kadar herkes öğrenmiş dinle adam kandırmayı, tüm uyanık insanların işi gücü dinle adam kandırmak. Bizim burada çok güzel ama biraz müstehcen bir atasözü var; "kör tuttuğunu ....yor."
    Hırsız ve ahlaksız dincilerin şerrinden Allah'a sığınırım. Çünkü sığınacak başka bir kapımız yok!
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Recep Abi, yüzlerce yıl sonra zaten eminim dinlerin hepsi ortadan kalkacak, sadece Allah'a sığınıp, ona dua edeceğiz, dediğiniz gibi. Bizim burada seçim öncesi bir vatandaş çocuk parkında artık başına ne geldiyse "Dinleeeeeeeeeeeeeeer diye bağırıyordu, e harflerini uzatarak, herkese duyuracak sesle, ben de marketten çıktım, elimde bir alışveriş poşeti işte peynir, zeytin, çay, vs. dinledim bu ne diyor diye, yine e ' leri uzatarak "Dinleeeeeeeeeeeer sadece insanlara şükretmeyi mi söyler?" diyordu sonra başka şeyler de söyledi ama tam anlayamadım. Garibanın tekiydi sanırım, seçim sonrası bir daha rastlamadım, öldü mü, kaldı mı, dinci birisi inşallah bir şey yapmamıştır zavallıya ama gördüğüm kadarıyla kimse şikayetçi değildi.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Bu videoya nasıl denk geldiniz. Kaç sefer dinledim biliyor musunuz? Helal olsun adama. Makineli tüfek gibi, hiç şaşırmadan, teklemeden, ığılamadan bir hatip edasıyla olayı ne güzel tasvir ederek anlattı. Bu vatandaşımızı tebrik ederim. İşte memleket gerçeğini hiç şaşırmadan bir solukta ne güzel anlattı.
    Bu paylaşım için size çok teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Abi,
      Twitter'da (gerçi ismini değiştirip X yaptılar) denk geldim. Gerçekten tebrike şayan bir vatandaş. Yavaş yavaş insanlar akıllanmaya başladı.
      Rica ederim, ben de güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  3. cahillik en tehlikelisi diyor goethe tolystoy filan :)

    YanıtlaSil
  4. Doğru söze ne hacet...Beyefendiye bravo diyorum cesaretinden dolayı. Ben okumamış cahilden çok, okumuş cahilden korkarım. Olabilir, ailevi, çevresel ya da imkansızlıklardan dolayı okuyamamıştır. Okumamış cahil; saygılıdır, konuşmaya çekinir, alçak gönüllüdür, yardımı sever. Okumuş cahil ise bencildir, tepeden bakar insana, kırıcı konuşur, yanlış bildiği varsa doğrusunu kabul etmez, çıkarcılığı ön plandadır. :)
    Müge Anlı'nın programını biliyorum ama hiç izlemedim. Bir gün bir tanıdığımla sohbet ediyoruz, başladı enteresan bir hikaye anlatmaya. Hikaye dediğime bakmayın, okuduğum polisiye kitaplara taş basar. Meğer programdaki olayları anlatıyormuş bana. :)
    Kıymetli paylaşımınıza teşekkür ediyorum. Huzur dolu günleriniz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın Nazlıcığım, saydığın nedenlerden ötürü okuyamayan çok insan var, okumasa da yani okul bitirmese de kitap okur, kendini yetiştirir, okumuş cahil maalesef dediğin gibi çıkarcı ve tepeden bakar. Müge Anlı ve diğer sabah programlarını ben de izlemiyorum hatta akşam haber saatine kadar tv açmıyorum ama senin arkadaşın misali ben de Twitter'da denk geliyorum:) Hepsini anlatıyorlar.
      Çok teşekkürler canım, bil mukabele.

      Sil